För många roligheter?


Kan det bli för mycket av det goda?

Torsdag kväll var vi och lyssnade på Rolling Stones, jätteroligt! Äldre gubbar, javisst! men väldigt roligt att vara där, och dom vet ju hur man gör rock 🙂

Fredagen försvann i återhämtning.

På lördagen var det föl- och unghästmönstring på Segersgården i Strängnäs hos Antonia och Elli, jätteroligt! Det är väldigt roligt att titta på föl och unghästar, speciellt om man som jag har Vals här hemma i hagen. Vals fick inte vara med för att jag inte ville köra iväg med Vinna nu när hon är dräktig. Men jag var inne på det, så nästa år ska jag försöka komma iväg med både Vals och det nya fölet.  Föl- och unghästarna som visades var väldigt jämna och fina och jag tror att samtliga hamnade på en procent över 70% vilket är väldigt bra, den högsta över 80%, väldigt fina föl med andra ord!

På söndagen var vi hemma och tog upp kampen mot löven, phu! Men i år har vi köpt en elektrisk lövblås. Jag var lite skeptisk innan köpet, skulle den fungera på alla våra löv? och försökte ha ner förväntningarna, men, vi hade, och kommer att ha, väldigt mycket hjälp av den! Det är framförallt löven som lägger sig på gruset vi vill få undan, ja, dom andra också, men löven på gräsmattorna kan klippas med gräsklipparen och bli till näring till gräset, fungerar fint i våra gräsmattor som inte har golfmattestatus utan en vanlig gräsmatta med lite mossa och annat i 🙂

Älgjakten är igång, så nu visar de upp sig både här och där, fina! Men jag vill inte möta dem när jag kör bil!

Blir det för mkt för mig?

Både ja och nej faktiskt, kroppen tar helt slut ibland. Men, jag tror precis som bibliotikarie Sally sa i tv-serien ”det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke”. Så jag tror på att göra saker som är roliga även fast jag tar slut, allternativet är att inte göra något, och då kommer jag ju bara att orka mindre och mindre, det gäller att hålla igång, utsätta sig, och faktiskt försöka att träna upp sin styrka på det man kan. Att vila sig i form är tyvärr inte ett alternativ, även om det tar emot något enormt emellanåt, då minskar ju muskelstyrkan och jag skulle bara bli svagare och svagare. Men ibland går det helt enkelt inte, då säger min kropp nej, och då måste jag förhålla mig till det, men då är i morgon en ny dag! Det är något jag lärt mig komma ihåg 🙂 Och visst blir det skillnad! Maken och jag cyklar lite, och det märks att vi både orkar köra lite längre och lite snabbare, men precis som det mesta, det gäller att göra det ”lagom” 🙂 Men att vi  kommer ut och cyklar, det är det som är viktigt och det är jätteroligt!

Det här inlägget postades i Startsida. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *