Vintervila

Oj oj oj, jag själv verkar ha gått på vintervila, och det stämmer faktiskt delvis.

Hästarna mår iaf bra, jag rider Kveikja i en liten omfattning, alldeles för lite!, men jag rider iaf, och det är jag glad för. Vinna är avmaskad, jag behöver göra det eftersom de inte vet vad som orakade hennes magsäcksinpackning för några år sedan. Då hittade de styngflugelarver i magsäcken och sa att det kunde vara en möjlig orsak till att hon fick magsäcksinpackning, att det blev en retning på magslemhinnan som orsakade ett funktionsfel på magen, de visste inte, men ville att jag varje höst avmaskar henne. Och man gör så gott man kan, och av den orsaken ska Vinna iaf inte bli sjuk. Sen är det ju viktigt att tänka på att inte avmaska rutinmässigt utan vid behov, det är jag medveten om, men i det här fallet så är det på veterinärers inrådan.

Vals växer så det knakar och nu har vi bestämt att han i vår ska få åka till en hingstflock för att fortsätta växa och utvecklas där. Det betyder att han kommer fortsätta att vara hingst ett tag till, sen får vi se….Vals är i alla fall maken ögonsten ❤️

Det här inlägget postades i Startsida. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *