Fåglar

Fåglar, jag är verkligen usel på fåglar, vad de har för namn, hur de lever och flyttar runt. Men jag tycker att det är roligt att mata dom här hemma och se hur många det faktiskt kommer, så vi har ett lite varierat utbud för att locka till oss lite olika fåglar.

Men nu verkar ett visst fågelintresse ha vaknat. I påsk åkte vi till Tysslinge för att titta på Sångvanar som rastar där under sin flytt. I lördags passerade vi nästan Hornborgarsjön och gjorde då en liten avstickare för att titta på alla tranor som just nu befinner sig där. Och igår, när jag stod och höll lektion nära Hjälmaren, såg jag en enorm fågel. Så tillslut, när den cirkulerat en stund, fick jag och eleven ropa dit några som kan och vet, och det visade sig var en Havsörn. Så nu får jag lyfta huvudet mot skyn lite oftare så jag inte missar något 🙂

Det här inlägget postades i Startsida. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *