Välja rätt

Imorgon har det gått en vecka sedan vi körde Vals till Falköping. Han är saknad här hemma men det känns så otroligt rätt och bra att han får möjlighet att växa upp tillsammans med andra hingstar i stora kuperad hagar, precis som jag önskar att de flesta hästar skulle få växa upp. Jag var ju så himla velig innan, och det berodde på att jag hade den lyxen att jag kunde välja på 2 otroligt bra uppväxtmöjligheter till honom. Så min beslutsångest bestod i om Vals skulle få vara hingst ett tag till eller om jag skulle kastrera på en gång, och det valet, att kastrera, är ju väldigt definitivt, så det här valet känns rätt.

Men det är inte lätt att välja rätt alla gånger.

Just nu är jag ett litet bollplank åt en person som ska köpa en andra häst. Och det är ingen lätt situation, väldigt roligt och spännande, men det inte helt enkelt att köpa häst. Men jag tror, att ju mer hästar man tittar på, ju fler saker få man se som man kanske inte vill ha hos sin häst, och saker som är viktiga att just din häst kan/ser ut/har för temperamentet. Många saker att ta ställningen till, och det där är ju bara en liten liten del av frågorna man kanske ska ställa sig. Och sen är det ju det där med känslan, det är ju bra, faktiskt viktigt, att känslan känns rätt! 🙂

Det här inlägget postades i Startsida. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *