Halvtid, fölfostrets utveckling

I dag har det halvtid på Vinna’s dräktighet, skoj, det går framåt!

De här bilderna fotade jag när jag var på Stockholm International Horse Show på Friends arena 1:a advent, illustrativa på ett enkelt sätt! Jag skulle ju gärna vilja titta in i magen med jämna mellanrum för att se hur fölet ser ut, men, jag får ge mig till tåls. 

Men en vän till mig behöver inte vänta längre, hon har gått precis hela sin graviditet, hon födde sin dotter nu idag. Ett stort Grattis till henne & sambon och välkommen till världen lilla tjej <3

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Trevlig advent!

 

 

 

 

 

 

Faktiskt riktigt mysigt med alla ljus som tänds nu runt första advent, och så är det ju gott att få dricka glögg också, extra gott en dag som idag, när man nästan blåser bort ute. Vi var över till några grannar för adventsfikat, jättemysigt och trevligt!

Innan adventsfikat tog vi ut hästarna på ridbanan och lät dem hoppa några små språng över några bommar. Och döm om min förvåning, Vinna hoppade riktigt bra och verkade tycka att det va roligt. Kveikja trodde jag skulle fixa det lätt, och det gjorde hon också! Roligt och göra något som man inte gör varje dag, variation av träningen kan vara roligt både för hästarna och ryttare 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Snart Jul igen! 

Snart Jul igen, och då, den första helgen i advent, så är det SIHS (Stockholm international horse show) på Friends Arena, och det är många Julmarknader runt om i Sverige, och mycket annat också som händer såklart.

Jag packade iaf en liten väska och åkte för att träffa en vän i Sthlm. Vi började på fredagen att gå på Julmarknaden på Hovstallet, jättemysigt! Sen åkte vi vidare till Friends för att se Islandshästtävlingen, shower,andra tävlingar och så titta på allt som finns att köpa. Vi hade en väldigt trevlig em och kväll där! Man stöter ju ihop med många andra Islandhästvänner där, och det är trevligt.

Lördag morgon åkte vi ut till vännens häst. Jag tittade när hon red, skoj, han blir finare och finare! Pratade runt lite med andra i stallet som jag inte sett på länge och så avslutade vi med lite fika. Nöjd och mycket glad körde jag sen hem mot Örebro, men väldigt trött såklart, så när jag kom hem var det soffan som gällde. Men det är det väl värt att bli slut för? Om jag får bli så där väldigt glad! 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Fortsatt dräktig

 

 

 

 

 

 

Nu har Vinna passerat 150 dygn på sin dräktighet, och då är det dax för 1:a abortvirusvaccinationen. Så i morse lastade jag Vinna och åkte bort till veterinären för en första, av tre, sprutor. När jag lastat av fick jag frågan om han, veterinären, inte skulle känna så att hon fortfarande var dräktig innan vi börjar vaccinera, bra tänkt, både för att Vinna slipper få Vaccin i onödan men också att jag slipper en kostnad som, om hon inte skulle vara dräktig, är som att kasta pengarna i sjön. Men, nu är hon fortsatt dräktig! Så då känns det helt rätt med vaccinationen!

Hittade en bild i en bok på ett fölfoster som är 150 dygn, häftigt! Det är ju där vi är nu 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En häst till!

                                                          

                                                                     

                                                          Måste erkänna att jag sneglat lite på ljushästen i affären men med lite skräckblandad förtjusning. Tycker kanske att det blir lite mkt av alla ljusdjur och andra figurer i plast, MEN, kunde jag låta bli? 
Nää! Det gick inte! Så nu står den här hemma och lyser upp utanför stallet, för det är väl i stallet de hör hemma, de älskade hästarna!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Spöke


Varför uppdaterat jag inte? Jag tycker helt enkelt att jag inte har så mycket att skriva om just nu. Jag är fortfarande inte bra i min mage, och det är något jag försöker att förtränga så gott det går, det går ”sådär” men jag vill inte uppehålla mig vid det, eller skriva om det,  utan försöker så gott det går haka på det som är trevligt istället, och det orkar jag ju bara med i mindre omfattning.

Vinna håller jag iaf igång i ett promenadtempo, det är verkligen min ögonsten, tänk att hon är så fin att rida när hon går så lite och med en ryttare som ibland sitter dubbelvikt på ryggen. Vilken glädje den hästen ger! Vilken ridbarhet hon har! Och självklart är jag partisk i mina påstående, men i alla fall!

I helgen var vi i Sthlm och såg på Phantom of the opera, en fantastisk upplevelse. Jag såg den för typ 30 år sedan, tyckte då att det va fantastiskt, så förväntningarna inför i lördags va höga, och dom höll! Knäppt, men jag skulle faktiskt gärna se den igen. 

I Sthlm sprang vi på ett och annat snällt spöke, några hängde i luften och några åkte vi buss med på natten, det är ju sådana tider nu, så just nu kan jag bara va mig själv, ett riktigt spöke 😜

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Sponsor eller Tomten?

 

 

 

 

 

 

Åh vad jag önskar mig en fyrhjuling! Lätt fixat, men frågan är bara hur jag ska ordna finansieringen, de är ju inte gratis. Så nu går tankebanorna i att hitta en sponsor eller att helt enkelt lita på att Tomten läser min önskelista😜. Chansen på de båda alternativen är nog lika med noll, men, drömmar ska man ju ha, och några drömmar ska man se till att uppfylla, och då får man se till att jobba för att det ska uppfyllas! Så låt drömmarna leva!!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Kvartsfart

 

 

 

 

 

 

Nu har jag haft några veckor där jag har haft mer ont i magen igen, och det gör ont, som att ha kraftig håll ungefär. Det i sin tur gör ju att livet går långsamt, typ i kvartsfart,    jag orkar helt enkelt inte mer. Så därför uppdaterar jag inte som jag borde här heller, men ibland händer det!

Jag försöker iaf fylla, det just nu, lite begränsade livet, med saker jag gillar, jag blir ju vare sig bättre eller gladare över att sitta still i soffan. Så, ridningen har det gått si och så med sista veckorna, men idag red jag en sväng igen, det ÄR ju livet!! Några lektioner har jag också då och då, och det är som alltid otroligt inspirerande att träffa elever och hästar! Men vi har också haft förmånen att ha barnbarnet här, och det ÄR ju livet!! Sen har vi varit i Sthlm, träffat vänner och bara varit hemma och tagit hand om oss själva så gott vi kan. Och det är väl det man får försöka att göra, göra det bästa av det som är just nu! 😊

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Farväl Kvar

Idag dog vår ena katt, den omtyckta katten Kvar. Han somnade inte in utan blev ihjälkörd av en slaghack, så döden inträffade nog omedelbart. Väldigt sorglig och vi är väldigt väldigt ledsna, Kvar va så himla gullig. Det som jag är väldigt glad och tacksam över är att mannen som råkade ut för att Kvar plötsligt befann sig framför maskinen, letade reda på att det förmodligen var vår katt, kom och talade om vad som hänt och körde mig ner för att titta. Så nu är Kvar begravd och han kommer att vara väldigt saknad av oss. Farväl Kvar ❤️

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Efterbild

Glömde lägga in en bild på lösdriften när det blev klart, så här blev det!

Just nu använder jag spån som strö  inne i lösdriften, fungerar förvånansvärt bra, det är grusgolv, men väldränerat. Jag använder spån för att Vinna just nu inte ska tugga i sig extra halm, och då får jag bättre kontroll på vad hon stoppar i sig, allt för viktens skull. Eller rättare sagt; allt för att minska Vinnas vikt.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar