Vilken vecka!


Vi har haft en fantastisk vecka!

Vi har haft besök av barn och barnbarn i olika omgångar. Hälsat på hos vänner på Ornö. Vi har varit på 80-års fest och hunnit med ett besök på Eskilstuna Zoo. Och så har jag ju ridit lite på Vinna och Kveikja, nu har jag börjat tölta lite i kortare sträckor, himla skoj!

En helt fantastisk vecka! Men det gör inte att jag orkar mer eller mår bättre, men det gör tillvaron så väldigt mycket mer innehållsrik och fylld med glädje, det är underbart med nära och kära!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Nybörjar Yoga för dressyrryttare, varför inte?

Jag tror att det här skulle kunna vara bra för mig som är lite stel både här och där, bara att sitta med benen i kors gör ont efter ca 5 sek. Men, som så mycket annat, övning ger färdighet och det kostar inget att prova 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Getingar, hästkrafter och helg


Jag gjorde en getingfälla! Och vips så blev den full av getingar, bra! Jag är väl medveten om att getingar är nyttodjur, men, när det faktiskt inte gick att ens närma sig våra soptunnor var vi tvungna att göra något, och en egenhändigt gjord getingfälla fungerade alldeles urmärkt!

I helgen har vi haft besök av makens son, skoj. 

Så i lördags besökte vi delar av släkten, åkte förbi Fjugesta där det var Agusti Muller, många fina bilar!,  och avslutade med en jättemysig kväll med fler trevliga i från släkten, god mat och en fantastisk sjöutsikt vid sjön Tisaren.  På söndagen gjorde vi ett besök på matmarknaden som höll på hela helgen i Wadköping, det går inta att inte bli hungrig när man går omkring där, mums.

Jag och hästarna kämpar på med igångsättningen, så nu är Vinna och jag upp i över 4 km, det går framåt, men, tyvärr, går inte vikten så snabbt ner som jag önskar, det minskar, men väldigt sakta. Idag är hon iaf på dygn 60 i sin dräktighet, inte så lång det heller, men även det framåt! Spännande! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Spännande vardag


Det sägs att det är en riktig getingsommar. Vi har iaf fått lov att ta ut en saneringsfirma när vi hade 4 getingbon på vår balkong, men efter det så minskade det, tills nu. Nu är det något i vår ena soptunna som gör att den är invaderad av getingar, och hur gör man då när man ska slänga sopor?, här känner jag mig faktiskt lite osäker. Ena grannen är en riktig tuffing, hon löft på locket och kunde då konstatera att det på ena sidan inne i tunna va täckt med getingar, mamma mia! Jag har en annan taktik, jag tänker avvakta tills nästa tömning och då spola tunnan, men det kanske iaf blir så att jag måste göra något innan, det kanske inte går att vänta.

Det går iaf framåt med hästarna, rider i skritt ena dagen och longerar och jobbar lite från marken andra dagar. Är nu uppe i en 3 km runda, hästarna fattar inte vitsen med att sätta igång långsamt och i skritt, de är jättepigga båda två, skoj! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Återträff


Mamma Mia vad tiden går! Igår var det dags för Bergas kamratfest för elever och personal som arbetat på Berga naturbruksgymnasium, (förr, när jag gick där, Berga lantbruksskolan) Jag slutade där 1982, mao 34 år sedan! Nu skulle man kanske tro att jag var den äldsta fd eleven som va där, men inte, en handfull gentlemen firade 50 år sedan de gick ut, häftigt att de kom! Jag var där tillsammans med en av min äldsta vänner, hon gick i årskullen över mig, men vi kände varandra långt innan Berga tiden. Det va i alla fall jätteroligt att vara där, jag träffade några lärare, yngre elever som jag känner från andra sammanhang och elever som gick samtidigt med mig, härlig kväll!

Men som allt annat blåser nu förändringens vingar över Berga. Berga är till salu via anbud, 2 st intressenter har gått vidare och därför så vet man inte något om framtiden. Köparen måste driva skolan vidare i 2 år, men sen vet man inte vad som kommer att ske, och två år går ju fort. Mjölkkorna är redan nu på väg bort, lagården är inte längre godkänd, man skulle behöva bygga en helt ny lagård men det finns inte pengar, men vi kikade in där när vi gick runt och många minnen poppar upp. Jag hoppas iaf att det kommer bli en bra lösning för Berga oavsett i vilken form det kommer att bli framöver. Och det va rackarns roligt med en återträff! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

2,2 km lycka


ÄNTLIGEN fick jag sitta på min Vinna igen, bara i skritt och 2,2 km, men vilken lycka! Maken skrittade med på Kveikja och hennes färger smälte verkligen in i landskapet. Det syns inte riktigt på bilden, men fint va det! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

181 dar


181 dagar, så lång tid är det sedan jag satt på en häst, nästan exakt ett halvår med andra ord. Inte frivilligt såklart, men nödvändigt och skulle nog behöva vara ännu lite längre. Men Vinna är för rund och behöver börja röra på sig lite försiktigt. Så det va med glädje jag sadlade Kveikja och tog med Vinna som handhäst, det är ju bara att prova och se hur jag mår av ridningen. På ett plan mår jag ju toppen! Det är ju underbart roligt att rida! Men mina tarmar skramlade runt och magen gjorde ont bara av den knappt 20 min långa skritt turen. Men nu ska jag prova lite över tid och se om det händer något mer eller om det inte gör någon skillnad med ridningen.  För självklart är jag otränad efter ett halvår utan ansträngning på något plan. Jag har ju fått lov att vara en soffpotatis som längtat efter att få sitta på hästarna igen 🙂 och hästarna har ju heller inte gjort något på de här halvåret, så vi får verkligen börja från noll alla tre 🙂 och det är ju bra, då är det lika 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Fin

Vinna fick sig ett nytt bad idag, sist hade jag inte något bra schampo. Då badade jag Kveikja först, och när det sen va dax för Vinna, hade jag bara ett schampo kvar som jag inte ens vet var det kom ifrån. Så om jag skulle varit med i någon testpatrull så skulle det schampot fått en tumme ner, så det är stor skillnad på schampona även till hästar. Men idag fick Vinna alltså ett nytt bad med ett nyinköpt schampo så nu är hon ren och fin 🙂 

Solrosen som stod på ett bord på en gårdsbutik gick bara inte att springa förbi, så fin! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Lite småplock


I dag var vi iväg och plockade hallon, roligt och väldigt goda bär. Ingen stor sak, vi plockade drygt 2 kg på mindre än en tim. Bra om man som vi inte har egna hallon, för nu fick ju vi också möjligheten att frysa in ekologiska hallon och sen kunna plocka fram dom ur frysen till yoghurten, sommargott på höst & vinter! 

De här senaste dagarna har vädret bjudit på lite av varje, och det har skiftat fort, så det gäller att va snabb, om man vill fånga de otroligt vackra kontraster i landskapet 🙂 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Dräktigheten fortskrider


I dag var det dax att göra ett nytt ultraljud på Vinna, och, hon är fortfarande dräktig! Underbart! 

Nu är hon på dygn 42 (av ca 330) och den mest kritiska perioden är över. Det är klart att det kan hända massa saker fortfarande, men det händer ju en hel del den första tiden, det är mkt som ska bildas av en enda cell i ett befruktat ägg. Från dag 40 är alla organ och kroppsdelar anlagda, huvud, ögon, mun och ben, 40 dygn!!  Hjärtat börjar tex slår redan på dygn 24, helt makalöst! På ultraljudet såg jag både hjärtat som slog och att fostret rörde sig. På bilden ovan så ligger fostret på rygg och huvudet är till höger. Men färg och kön går inte att se 😉 det får jag vänta med att få reda på tills att den lilla ska komma till världen i mitten av maj. Men vad betyder färg och kön? Det viktigaste är ju en frisk och kry krabat! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar