Avelsvisning

   

  

Nu är det bestämt, och Vinna är anmäld, det blir avelsvisning 27-29/8 i Romme! 

Blir och blir, det kan ju hända många saker som gör att det inte blir, men nu är planen så i alla fall.

Vinna är nu hos Erlingur Erlingsson, det är han som ska visa Vinna. Jag ska åka till Danmark på söndag för att titta på VM, så jag blir borta i en vecka, och idag är det bara 4 v kvar, så det är inte så många dagar att vinka på. Tiden går fort, vansinnigt fort ibland.  
Och nu är bollen i rullning!

Posted in Startsida | Leave a comment

Balvagn

 

Nu har vi köpt en gammal, men fullt fungerande balvagn. Så nu kan vi få hem mer Hö varje gång vi behöver köpa, toppen!  Den här körningen fick bilen agera traktor, det gick alldeles utmärkt, lite långsamt bara.

Posted in Startsida | Leave a comment

Teknikdagen i Rudskoga

   
   
Söndagen den 26 juli besökte vi årets Teknikdag i Rudaskog. Jag har aldrig förut hört talas om platsen men vi skulle hälsa på vänner som bor i närheten och då blev det att vi hängde med. Oj vilken rolig dag! Det fanns verkligen massor att titta på, och för ALLA! Bilar, traktorer, höns, kaniner, grisar och en hel del andra djur. Det fanns representanter från jägarförbund, plåtslagare, murare, en loppis och det såldes mat, glass och annat gott. Tydligen är det här en återkommande dag, sista söndagen i juli. Så nästa år ska jag försöka att åka dit igen! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Slut på semestern

   
 
Jag och maken bilade i Europa under vår semester, och vi fick se och uppleva väldigt mycket! Bla så träffade vi på både solen och värmen, och det är vi väldigt glada över, speciellt som vi förstått att den lyst med sin frånvaro här hemma. Men än ska vi inte ge upp hoppet! Både augusti och september kan bli riktigt fina om vi har tur.

Posted in Startsida | Leave a comment

Avelsvisningen på Sundbyholm, och sen..

   
 
I helgen var det en avelsvisning på Sundbyholm. Jag var där och tittade, och hejade, på min väns fina, tom väldigt vackra, häst Victoria. Och det gick väldigt bra! Victoria fick 8.48 för exteriör ( väldigt vacker) och 7.91 för ridegenskaper vilket resulterade i fina 8.14. Väldigt fin bedömning! Och Victoria är den näst högsta bedömda 5 åriga stoet i år och kommer att visas på avelschampionatet på SM. Så i stället för att få komma hem för lite semester så fick Victoria åka och förbereda sig inför att visas på fredag. Stort Grattis och Lycka till på fredag! 

Själv kommer jag från och med idag att ta semester och återkommer v.31. 

Hoppas att sommaren blir som ni önskar! 

Posted in Startsida | Leave a comment

I Takt

        

Oj, nu har jag varit i otakt med Bloggen igen! Men det har varit desto mer takt av olika slag! 

Månd-onsdag var jag och Vinna på kurs på Segersgården, roligt, svårt och utmanande, men det går framåt! Erlingur Erlingsson red hästarna dag 1, dag 2 och 3 red vi själva. Planen är fortfarande att Erlingur ska visa Vinna sista helgen i aug, hu så nervöst! Takten är bra med Vinna behöver lite mer fart i bakbenen, bara att jobba vidare! 

När jag kom hem på onsdagen var son med familj här och på torsdagen kom ytterligare en småbarnfamilj hit, så då var vi 6 vuxna och två underbara ettåringar, oj vad de är gulliga! Men det blir ju en helt annan takt än när maken och jag är hemma själva, så klart! 

På fredagkvällen var det det dax för fyra av oss att åka och lyssna på Ulf Lundell, O la la va bra! Så kul att se att hans gamla takter sitter i, det blev en toppenkväll!

På lördagen åkte småbarnsfamiljerna hem, så tråkigt, men vi ses ju snart igen, som tur är! På kvällen åkte maken och jag återigen in till Örebro, nu för att lyssna på Jerimias band, Pugh Rogerfält och Sator. Jag är inte något fan av något av banden, men både Jerimias band och Pugh hade bra spelningar och väldigt medryckande spelningar. Sator kanske inte var ett band som jag skulle gå och lyssna på igen, men, bra takt och visst är det ändå roligt att se band live!

Söndagen avslutade vi i Axbergs kyrka med en sommarkonsert med Clara och Robert Schumann samt Johannes Brahms musik. Musiken framfördes av bla Paul och Ingrid Morgan. Andra takter än de tidigare konserterna men en väldigt trevlig stund som jag inte har velat missat! 

Vinna har jag, fast det varit så mkt annat, prioriterat att rida. På ridbanan har det gått sådär, men en av dagarna när jag red ut , så hade vi ett väldigt bra pass, där vi, oavsett tempo, klarade att ha en bra takt! Ett ridpass som jag lever länge på! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Nya stolpar till ridbanan

 
Nu är alla stolparna runt ridbanan på plats, jätteroligt! Och dessutom, när grävmaskinen ändå var inne på ridbanan, så fick vi hjälp med att jämna ut ridbanan i hörnen, toppen! Nu ska vi börja med att ha band runt, som staket,  men så småningom är tanken att det ska bli träreglar runt hela ridbanan, men det får lov att vänta lite, man kan inte göra allt på en gång, men lite i taget kan vara gott nog! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Basal kroppskännedom

I dag arrangerade Hrimfaxi en kurs i Basal kroppskännedom. Roligt, inspirerande och väldigt tänkvärt. Marianne, som höll i kursen och som har har arbetat med BK i många år,  kopplade direkt ihop BK med ridningen. Vi fick göra övningar som kunde påverka våra hästar direkt, spännande! Vi fick en presentation av en övning, sen provade vi och Marianne hjälpte oss på rätt spår, sen var det dax för en ny övning :-)

När vi arbetat klart med hästarna, så ställde vi hästarna i de små hagar som finns vid banan, och tog en fika. Sen avslutade dagen med att få med oss några övningar utan häst.

Här kan du, om du är intresserad, läsa mer vad BK är;

http://www.ibk.nu/vad-ar-bk/

Posted in Startsida | Leave a comment

Byta stolpar

        

Idag har det hänt! Vi har bytt stolpar på ridbana. Och tack vara en god granne, med fin maskin :-) så gick det på ett par timmar. Och det blev jättebra! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Lata dagar?

 

Än är det inte dax för några lata dagar för oss, utan hästarna, och då framförallt Vinna tränas för fullt. Själv har jag, med väldigt lätta vikter, börjat styrketräna för att på så vis försöka hålla kroppen igång, skoj?, nja, sådär, men väldigt nödvändigt för mig.

Men våra katter kråmar sig gärna nu när solen tittar fram, och värmer :-)

Posted in Startsida | Leave a comment