RunKeeper

IMG_7394.PNG

En rolig app, om jag kommer ihåg att sätta på den, är RunKeeper. Efter ridturen så ser man exakt hur långt det va och hur lång tid man red. I dag blev det en tur, i solskenet, 1:12:46 var vi ute och red, väldigt exakt faktiskt ;-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Lyx

IMG_7374.JPG
Är ridsport lyx? Självklart är det lyx! Det är lyx att få möjlighet att vara nära ett så vackert djur. Det är lyx att få hålla på med det man brinner för och det otrolig lyx att få ha en häst man verkligen tycker om, både att sköta om och att rida!
Men man badar inte direkt i annan lyx, man badar mer i lera och regn just nu, och kläderna är rena precis så lång tid det tar att gå in genom stalldörren. Och andra (lyxiga) saker få ju stå lite åt sidan, det kostar ju endel att hålla på med hästar.
Men det är en otrolig lyx att få känna sig glad och varm inombords av ett pass på ridbanan, i novembermörkret, i regn och blåst! Då är ju faktiskt ridsport en stor lyx!

Posted in Startsida | Leave a comment

”Ny” sadel

Jag har hittat en sadel! Och köpt den!
När jag var och träffade mina vänner i Stockholm i tisdags så passade jag på att titta på en sadel jag hittat på en annons på Bukefalos, en Draupnir SP Torsion med flexibom. Sadeln var jättefin, som ny, men, jag hade ju ingen häst med så att jag kunde prova. Tjejen som sålde den va väldigt generös och lånad ut sadeln till mig, jag kände lite folk som stod i samma stall, så lite beröringspunkter fanns, så hon lånade inte ut den till någon helt okänd.

Hursomhelst så har ju nu provat, i lugn och ro, på alla tre hästarna. På Vinna är den väldigt bra i längd och ligger dessutom bra! Så nu i kväll ringde jag och sa att jag köper sadel och betalade in pengarna direkt, så nu är den min! och det innebär att jag inte har en egen Childeric utan en Draupnirsadel och jag känner mig väldigt glad och nöjd, sen kan jag ju alltid ta makens sadel vid behov ;-)

IMG_7359.PNG

Posted in Startsida | Leave a comment

Förälskad

IMG_7358.PNG

Min väns fina häst! (som står inne i transporten så färgen blir ju inte helt rätt)

Det går inte alltid och säga vad och varför det är något som tilltalar en. I det här fallet så är jag handlöst ”förälskad” i min väns fina häst. Som tur är är hon inte till salu, men jag kommer att stå på första parkett när hon ska visas, och kommer att hålla alla tummar som går! En toppenfin häst som nu åkt iväg på träning inför 2015 års avelsvisning.
När hon stod i transporten skulle jag ta en bild och när jag sen tittade på bilden, som inte blev så väldigt bra, så blev jag iaf full i skratt, min väns häst och Vinna är väldigt lika i sitt utryck och huvud min väns häst har en bättre exteriör, men just i huvudet så är de väldigt lika. Och just det, som de två har, är något som jag har väldigt lätt att förälska mig i!

Älskade Vinna!

IMG_7357.PNG

Posted in Startsida | Leave a comment

Hästens parasiter

IMG_7289.PNG

Det cirkulerar gärna omkring en hel del ”sanningar” och ibland så är det svårt att avgöra vad som är vad. Jag hittade den här informationen om Hästens parasiter på Jordbruksverkets sida, och jag tycker att den är väldigt informativ. Nu är den från 2007, så forskningen har säkert gått något steg framåt, men, jag tycker att den är tydlig och informativ!

http://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_jo/JO07_18.pdf

Posted in Startsida | Leave a comment

Hundhjälpen!

IMG_7287.PNG

Min älskade syster, som också är djurintresserade och har tyngdpunkten mot hund, har nu sakta börjat dra igång sin verksamhet i Västeråstrakten. Men det är ju precis som med oss som håller på med hästar, vi är mobila!
Pernilla är bla utbildad hundpsykolog så vill du utveckla ditt samarbete med din hund, hör av dig till Hundhjälpen!

http://hundhjalpen.weebly.com

Posted in Startsida | Leave a comment

Helg

IMG_7259.JPG

Tiden rusar iväg! Nu har vi haft barn och barnbarn på besök, underbart! Och nog tycker jag att Sixten 8 månader verkar extra intresserad av hästarna ;-) Det kan ju också vara så att jag ser det jag vill se :-)

Det blir iaf väldigt tomt när de åker härifrån.

Både lördag och söndag har jag haft lektioner i närheten av Fjugesta, finfint väder och trevliga hästar och människor! Skoj! Det ger mig faktiskt energi att se andra jobba målmedvetet med sina hästar, bra jobbat!

Söndagen avslutades med en grannritt, väldigt roligt och trevligt! Vi är ett gäng grannar, i blandande åldrar och med olika typer av hästar, som rider en sväng tillsammans, ett trevligt sätt att umgås på och hästarna blir ju väldigt taggade av att gå ett gäng ihop. Det är inte alltid det svåra som är det roligaste :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Träningsvärk?!

IMG_6214.JPG

Idag är det dagen efter igår och jag känner av min kropp. Det blev en lång tur i går på Hubertusritten och jag kände mig begynnande förkyld, så idag är jag stel, stel som en pinne. Om det beror på förkylning, träningsvärk eller bara vanlig kroppsvärk spelar ju ingen roll, stel är jag i alla fall!

Så, då kanske hästarna är det också?

Det var dom inte! Vinna va riktigt fin, tanken va ett kortare travpass, ifall de också skulle ha lite träningsvärk, men hästarna va inte som jag! Vinna travade på och längde sig ovanligt bra och Kveikja va också riktigt trevlig :-)

Slutsatsen blir att jag måste rida längre mao ;-) och då kommer jag väl också att slippa bli stel som en pinne, iaf om det nu skulle bero på ridningen :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Allhelgonahelgen

IMG_7179.JPG

I helgen gav vi oss också iväg till kyrkogården tillsammans med några av makens släktingar för att tända ljus på gravarna i Kumla. Vackert, det är en speciell känsla med alla dessa ljus. En gång i tiden arbetade jag som traktorföraren på Skogskyrkogården och då låg röken som ett lock över hela kyrkogården, det va förtrollande vackert även om Skogskyrkogården alltid är en vacker plats. Nu i helgen fick i alla fall mina nära och kära, som inte längre är med oss, ett ljus tänt i Kumla, även fast de ligger på andra platser i landet, men det hamnar nog rätt, det är väl tanken som räknas!

Posted in Startsida | Leave a comment

Trassel

Hubertusritt

Hubertusritt

 

 

 

 

 

 

 

 

Trassligt! Riktigt trassligt är det nu när jag ska försöka att skriva inlägg här på hemsidan! Tråkigt, för det har hänt lite sista veckan! Dels så var jag iväg med Vinna till ett ridhus där en kompis red Vinna och jag stod på marken och instruerade. Skoj, då ser jag ju hur Vinna gör med sin kropp i olika lägen, det ska vi fortsätta göra varje vecka ett tag framåt.

I dag lastade maken och jag Kveikja och Vinna för att åka till Örsta, Kumla. Där var vi ett gäng som gav oss ut på en längre tur, en Hubertusritt, som Hrimfaxi hade arrangerat. Som sig bör så avslutades ritten med att vi fick leta efter räven och sedan blev det hemkokt, väldigt god!, ärtsoppa, det fanns tom punch för de som önskade. När vi var klara så ”stängde” vi Örstabanan för vintern, det va väldigt lite som skulle göras och vi var ju några stycken, så min och makens insats var minimal. Så, trötta, mätta och nöjda med vår dag hann vi precis hem innan solen försvann och det blev mörk, oj va dagarna är korta nu, och de kommer ju att bli ännu kortare innan de vänder, men snart så!

Så nu måste jag försöka få ordning på allt trassel med att uppdatera, jag vet inte ens om det här fungerar, men det lär ju visa sig :-)

Posted in Startsida | Leave a comment