Är det någon som blir lycklig av det där trädet?

    

I dag har vi haft en hemmadag. Vi har bland annat fixat i rabatterna och kluvits ved. När vi nästan var klara för dagen så säger maken ”är det någon som blir lycklig av det där trädet?” Ha ha, snacka om att vi är olika! Jag tycker att det är helt fantastiskt!! Det är ju helt översållat med små vita blommor och doftar sött. Jag vet inte vad det är för träd/buske men jag blir i alla fall nockad av alla dessa små vita blommor, och grannens bin gillar det också, så, vi är många som blir lyckliga av det trädet!! Det visade sig sen att maken tyckte att det va fint men att det va besvärligt att krypa runt det när han klipper gräset, så funktion gick före skönhet tyckte maken, men den gubben gick inte! Det är klart att vi ska njuta flera år av små vita blommor! Vi får väl gallra längst ner, grenarna är faktiskt ganska taggiga.

Och lycklig blir jag ju också av min Vinna, hon har kämpat på bra nu under en period, så nu hoppas jag att den  perioden håller i sig! I går red jag tillsammans med maken och idag red jag på ridbanan, två bra ridpass, det blir iaf jag glad av! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Halm, när det finns bete!

  

Nu är det tillräckligt, och faktiskt redan för mkt att äta i hagarna för mina hästar. Synd om dem, men jag måste verkligen begränsa tillgången på det gröna för att unvika att det blir tjocka och därmed riskerar att bli sjuka. Men, det är ju viktigt att de får i sig tillräckligt med grovfoder. Så idag gjorde vi iordning hönät med halm och hängde i lösdriften. Så tillsammans med hö, och den lilla hagen med grönt de går i nu, så kommer det förhoppningsvis bli bra för alla! För mig som slipper tjocka hästar och för hästarna som har fri tillgång på grovfoder/halm som komplementen till sitt hö,, och även om det inte är lika gott som hö, så dög det iaf att stå och plocka i :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Dagen efter

I dag är det dagen efter igår ;-) och i går var en tuff dag för Vinna! Både lång tid i transport men också 2 ridpass ( det ena passet va i stort sett i skritt så det va nog inte så jobbigt för kroppen) Så i dag blev det lite longering, och så några steg över cavaletti. Är det något som Vinna är dålig på så är det bommar, pinnar, stubbar och andra ojämnheter som kan finnas, men, nu ska jag börja smyga in lite i hennes träning. Hoppas att hon märker det och inte trillar omkull ;-) ha ha, men det gick bra i dag i alla fall!

Posted in Startsida | Leave a comment

Egen träning

I onsdag lastade jag Vinna för att åka och träna för en, för mig, ny instruktör, Erlingur Erlingurson. ” Elli” är en väldigt duktig ryttare och har visat många extrem fina hästar på avelsvisningar.

Jag hade bokat upp 2 lektioner. Det första red Elli, och det andra passet, som va efter lunch, red jag. Spännande, roligt och utmanande! Jag tror att jag kan få mkt hjälp där! Så nu är det till att träna på lite nya övningar här hemma tills jag ska åka dit igen :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Boots

   

 

Under helgens tävling, där jag bara var åskådare, så kom jag fram till att det nu var dax för Vinna att få viktboots på hovarna. Jag brukar inte rida med boots eftersom jag inte har tyckt att det funnits något behov, men nu så.

Vinnas mamma Von red jag däremot nästan jämt med boots. Och så här i efterhand kan jag undra om det bara var en vana eller om jag hade en tanke med det. Det är en fråga som är bra att ställa sig ibland, vad är syftet med att jag gör så här, vad vill jag ha för resultat av det jag gör? Att jag då red med boots berodde nog delvis på att Von kunde bli passtaktig men också att ”andan” var att rida med boots, och då pratar jag om för ca 8 år sedan.

Hursomhelst så tittade jag i lådan ”boots” som stod i sadelkammaren och hittade där ett par helt nya boots på 190 g, perfekt! Så nu har Vinna fått ärva sin mamma Vons boots, men som Von tydligen aldrig fick på sig.

Blev det någon skillnad? Ja, faktiskt! Både takten och aktionen påverkades positivt, om det är ett nyhetensbehagresultat eller om resultaten blir bestående återstår att se. I alla fall så kommer jag ju nu, om jag ska börja med passen, att behöva skyddsboots. Så det är då det också gäller för mig att ifrågasätta mitt handlande, och att försöka se för- och nackdelar, och inte bara göra saker på rutin. Men det gäller att ifrågasätta sig själv snällt, man ska ju faktiskt vara snäll mot sig själv! Riktigt snäll!

Posted in Startsida | Leave a comment

Tävling :-)

   

I helgen har Hrimfaxi arrangerat en tävling på Örstabanan i Kumla. Jag har inte varit involverad alls i tävlingen, vare sig före, under, eller efter tävlingen, det har däremot många andra frivilla ideella krafter gjort, och dom har gjort det väldigt bra! Tack för en trevlig och väl arrangerad tävling!

Jag har däremot varit ”hästskötare” åt en av mina bästa vänner och bara ägnat helgen åt det. Kompisen kom från Sthlm på fredag em, så vi hann med att rida ut en sväng tillsammans, skoj! Vi red ”jämnt” ihop förut eftersom vi hade hästarna i samma stall, och jag märker att jag kan sakna det. Lördag morgon var det dax att bege sig till Kumla för uttagningar, kompisen gjorde väldigt bra ifrån sig, och ledde båda sina klasser när vi lämnade Kumla på em. Under den första finalen på söndagen var hästen lite väl taggad och de missade därför momentet galopp eftersom de blev fel galopp trots upprepade försök att få rätt, det är ju sånt som händer, bara att ladda om till nästa final!

Den finalen gick desto bättre! Och kompisen behöll ledning från uttagningen och vann! Hurra! Grattis! För det är ju väldigt spännande att stå brevid och heja, det gör man inte utan ansträngning ;-)

Sen så ska man komma ihåg att det var många av de som tävlade som gjorde en fin insats! Bland annat så var det många härifrån trakten som gjorde väldigt fina visningar och där utvecklingen verkligen gått framåt, grattis till er!

Jag själv som inte tävlade, men som gled omkring som hästskötare en hel helg (uppdraget i sig var inte så betungande alls!) är helt slut nu på söndag kväll, trött men väldigt nöjd med min helg!

Posted in Startsida | Leave a comment

Bara rara

 

 

Ibland är hästarna bara väldigt rara mot varandra! Så här gulliga va Kveikja och Vinna när jag släppte ut Vinna i hagen igen efter att jag ridit.

Posted in Startsida | 1 Comment

Träning, egen och andras

 

Äntligen vår och jag är tillbaka till det trevliga gänget utanför Karlskoga! 

Jätteroligt att träffa ryttare och hästar igen och när jag dessutom ser att ryttare och hästar har kvar sin glädje, engagemang och har bibehållit sina träningsframgångar över vintern så är det ju bara toppen! 

Inför att jag skulle åka dit så såg väderprognosen inte så lovande ut, men för de som inte red ordnades, på ett par minuter, ett regn och vindskydd med infravärme, så smart! Så där kunde de som inte red sitta och ha det gott med en kopp kaffe. 

Själv var jag och Vinna iväg till Ia i Malmköping för ett träningspass idag. Vinna var riktigt duktig och var mellan hjälperna fint,  lösgjord helt enkelt. Vinna har kanske varit mer uttrycksfull när jag ridit för Ia men Vinna har aldrig varit så stabilt ridbar som idag, hoppas nu att det fortsätter att utvecklas! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Födelsedag och Hus till Salu

         

I söndags så fyllde jag år, många och ojämt och dessutom ett år efter att ha fyllt jämnt, men, i dessa sociala mediers tid, så går det ju inte att hålla hemligt. Och det är ju klart att jag blir glad över alla grattishälsningar, även om jag själv inte tycker att det är något  att fira direkt. Tack!

Vi har inga planer på att flytta, vi trivs på alla sätt och vis men ibland blir jag extra nyfiken på vad som döljer sig bakom annonstexten, det kanske är drömhuset som finns där. Men det är mkt som skulle till för att vi skulle lämna allt bra som vi har här för något annat, men man vet ju inte förrän man har tittat, och.. 

…Vi hade inget speciellt inbokat på söndagen, och passade då på att titta på ett hus som det var visning på. Jag hade sett ett hus i närheten av Askersund, med sjöutsikt och med en egen strandremsa i en annons, låter fint! 

Och precis som Gpsen visade så låg huset för sig själv, bilen körde runt i det gröna. Till huset var det 2 ha mark, backig skog. Det är ett fint ställe! Men inte för oss, för långt från Örebro och ännu längre från Sthlm, men, för hästarna hade det varit bra! De hade hållit sig smala på att bara äta kottar och barr ;-)

Och hästarna, de fäller och fäller och fäller päls. Näsan och ögon kliar på mig, men snart, så är den korta, fina blanka sommarpälsen här! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Vårstädning

Dagens temat har varit vårstädning!

Men innan städningen tog fart så var jag iväg och hade en lektion för två ryttare en bit härifrån, idag var en sådan där dag när jag såg stora framsteg, och de dagarna är det ju alltid något lite extra med.

Medan jag var iväg och hade lektion så bytte maken till sommardäck på en av bilarna. Men så fort som jag kom hem så åkte vi till Hrimfaxi’s bana i Kumla för lite vårstädning, iordningställande av banan inför säsongen, samt lite fix inför tävligen som ska vara på banan sista helgen i april. Det var lite allt möjligt som skulle göras men eftersom vi kom lite sent så hakade vi på de som fixade till våra små permanenta hagar, maken fick lov att svänga klubban, så han fick sitt träningspass helt gratis idag ;-) Sen var det ju inte bara jobb utan både fika, korvgrillning, trevligt umgänge och fint väder! :-)

När vi kom hem så packade vi gödsel i säckar till mammas land och så rensade vi bort vinter ifrån våra egna land. Våra djur är så väldigt sällskapliga! När vi höll på med gödsel, så stod hästarna precis brevid för att ha koll och när vi höll på med landen så va katterna med, lite gulligt faktiskt!

När vi kom in för kvällen så var vi båda ganska möra i kropparna, så vi kastade oss i soffan och blev kvar där.

Posted in Startsida | Leave a comment