Första högtrycket!

I dag tog jag Vinna och åkte iväg till ridhuset för lite träning. Det är vår onsdagsträff, som nu när jag går på smärtrehab, förvandlats till torsdagsträffar, men det gör ju inget, bara träffarna blir av! P rider Vinna och jag har lektion, det är jättebra!, då får jag se Vinna från marken, Vinna tränar på att åka iväg och P har en häst och rida när hennes varit konvalescent, en perfekt win to win situation :-)

När jag svängde in mot ridhuset stod en man och med högtryck och tvättade sin bil, jobbigt, det har jag behövt att göra sen i torsdags, mao en vecka idag, då var jag till Ia och alla grusvägar var leråkrar. Så efter att jag lastat av var det det dax för det första högtrycket hemma för i år av bil och släp, det blev inte perfekt, men, det blev så mycket bättre!

Posted in Startsida | Leave a comment

Den bästa utrustningen!

(null)

(null)

Den bästa utrustningen till hästen är den som passar just den hästen, det kommer man aldrig ifrån. Ett huvudlag tex passar jättebra på den ena hästen och så på nästa häst sitter det inte okej, så det gäller att titta noga, och lite kritiskt, när man provar ut sin utrustning till sin häst. För att inte tala om hur svårt det kan vara att hitta en sadel som passar!

I torsdag var jag och red ett pass för Ia, det va ett bra tag sen, men som alltid så fick jag med mig många bra tips :-)
Hos Ia mötte jag upp bästa vännen som sedan åkte med hem till oss, där slöt 2 vänner till upp så helgen har tillbringats på ett av de bästa sätten, tillsammans med vänner och våra älskade hästar.
Vi hann med ett besök på en hästsportaffär där vännen köpte ett Micklem Competition träns. När vi kom hem så provade vi det på våra hästar. På Vinna satt det jättefint på vännens häst var det lite litet. Så dagen efter blev det ett nytt besök på hästaffärer och en större storlek handlades, så nu har Vinna ett nytt huvudlag som sitter jättefint på henne, och det är inte helt självklart, det kan vara svårt att hitta nosgrimmor som sitter bra. Och fråga mig inte varför, hon är ju helt perfekt, enligt mig ;-) , så allt borde ju passa en skönhet ;-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Ledstrålkastare till ridbanan

(null)

(null)

(null)

Nu är den första, av två, strålkastare på ridbanan uppe :-) all el är inte dragen ordentligt än, men eftersom lampan är utrustad med stickkontakt så gick det lätt att testa :-)
Maken, tillsammans med ovärderlig hjälp kämpade på bra på hög höjd, medan jag själv stod på marken och va ”springpojke”. Vi blev klara precis innan det började mörkna så vi fick se ljuset av lampan, och vi alla tre blev mer än nöjda, det kommer att bli kanon när det är helt klart!!!

Posted in Startsida | Leave a comment

1 år!

(null)

I dag fyller världens finaste barnbarn 1 år! Grattis älskade Sixten!
Vi var där i går och firade hans första födelsedag, födelsedagsbarnet själv förstod nog inte vad det handlade om, men vi som va där kunde konstatera att 1 år går otroligt fort!

I dag började jag min smärtrehab, jag tror det kommer att bli till bra hjälp! Spännande!

Så idag blev det en eftermiddagstur med Vinna i det fin fina vädret. Det kändes ju som vår i luften, 7 grader varmt, sol, fågelkvitter och så det underbara ljuset som börjar komma tillbaka.

Posted in Startsida | Leave a comment

Nu

(null)
Nu kanske det blir lite ordning igen!

Jag har inte kunnat uppdaterat hemsidan på ett tag, den har sagt att jag angett fel lösenord, vilket jag inte gjort, men nu, nu funkar det!

Om jag snabbt tittar tillbaka på veckan som gått så kom jag förra lördagen hem från Sthlm där jag varit barnvakt åt världens bästa Sixten! Sixten verkade dock ha en riktigt bra förkylning som han skickade hem med mig när jag åkte.
Så på söndagen kände jag mig lite ”sådär” när vi var iväg på Hrimfaxi’s aktivitet. Det va Moa Molitor som pratade om form och samling, väldigt roligt och inspirerande att lyssna på och det är alltid roligt att få det presenterat på ett lättsamt sätt :-)
Läs om Moa på; gryning.nu

Japp, sen var det dax för en liten kraftfullare förkylning, där rösten försvann och febern slog till, phu.
Som tur va så var maken hemma den dagen hovslagare var här, så jag slapp stå still ute i ett kallt stall, utan kunde bara gå ut och säga Hej! Så nu har alla tre hästarna ordentliga vinterskor och sulor.

I slutet på veckan va jag också iväg på inskrivningssamtal, jag ska under 9 veckor vara med i en smärtrehab för personer med långvarig/kronisk smärta. Smärtan jag har kommer från en nerv i ansiktet som blev söndersparkad 1996 och som tyvärr inte läkte ihop rätt. Så jag har gått med det här ett tag, och jag har fått gått på smärtrehab förut, men det händer ju nya saker, och andra saker behöver jag bli påmind om igen, så det här ska bli bra!

Nu har jag också kunnat rida igen, när Vinna har ordentligt på hovarna, och finns det något som är lika roligt som att rida? Det är klart att det gör! Men de är få saker som slår ett bra ridpass i strålande sol!

Posted in Startsida | Leave a comment

Vinter och snösulor

IMG_7979.JPG

IMG_7974.JPG

IMG_7978.JPG

Nu har det blivit vinter på riktigt! Så när jag va i Sthlm i tisdags så passade jag på att köpa snösulor som går att skruva fast i broddarna. Jag har hört att de ska fungera och kommer nu att prova på Vinna. Som det har varit nu har det inte gått att rida :-(
Men snart är det dax att sko hästarna igen och då kommer snösulorna på, va så säker!

Posted in Startsida | Leave a comment

Stockholm

IMG_7973.JPG

I går, tisdag, var jag med maken, över dagen, till Sthlm. Jag hann med att besöka son m familj och titta på deras nyinköpta radhus, jättefint! Där kommer de att trivas!
Jag hann också med att sitta i bilkö, besöka några hästbutiker för att, när dagen va slut, möta upp maken hos mamma och åka hem igen.
Det tar ca 2 timmar till mamma i Huddinge hemifrån Örebro, och det tog nästan 1 1/2 timme från Viksjö till Haninge, köerna är inget jag saknar iaf!

Posted in Startsida | Leave a comment

Domarseminarium 2015

IMG_7953.JPG

IMG_7899.JPG

IMG_7880.JPG

I helgen var det domarseminarium på Strömsholm, ett väldigt inspirerande domarseminarium! Och det va Mette Mannseth som stod för inspirationen!

Mette höll en föreläsning på lördag em och en Clinic på sönd fm. Till föreläsningen och Clinicen var även instruktörer inbjudna, och många va med, bra tänkt!

Helgen började på lördag fm då vi gick igenom föregående år, hur det har varit att döma efter den nya domarhandledningen, och så tittade vi lite på 2015, det ska bli sportsmannaandas år!

På em var det Mettes tur, temat var Ridning och kontakt. Mette gick igenom hästen från svans och fram till nosen. Mette tryckte på att hästen måste utbildas för att länga sig framåt-nedåt och hur viktigt det är att hästen är lösgjort.
Så på söndag fm fick vi titta på fem ekipage i ridhuset efter den teori som Mette pratat om på lördagen. Mette visade också väldigt tydligt på hur hon tycker att isländskt stångbett kan vara till hjälp i att få hästen att länga sig, spännande!

Söndag em avslutades med att vi domare gick igenom lite nyheter, men det kommer kanske fler, så det gäller att hålla utkik på feif.org!

Posted in Startsida | Leave a comment

Is

IMG_7856.JPG

Nu har det varit svårt att rida under en period, trist! Men jag får kanske skylla mig själv! Jag har inga snösulor på hästarna och eftersom det varit blötsnö som fastnat i hovarna och vägarna är av is så blir det bitvis ishalka! Men är det bara vägar av is så går det riktigt bra att tölta på isen, istölt! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Kolik?

IMG_7863.JPG

Förra veckan, när vi kvällsfodrade ville Kveikja inte äta utan låg i halmen inne i lösdriften. Hm, kolik? Jag tog in henne i stallet, då gjorde hon en hög direkt, jag tog tempen, den va normal, och jag kontrollerade tarmljuden, de lät i magen. Ute var det glansis, så i stället för att gå en sväng tog jag fram transporten och bara jag gjorde det så blev det en hög till. Kveikja verkade helt okej men när jag provade att släppa ut henne med de andra va hon inte intresserad av hö. Då tog jag in henne och gav Paraffinolja med en ingivande. Och i de här läget är det, även annars också såklart, är det underbart att ha hästarna hemma. Så jag gick upp och tittade till henne en gång i timmen. Kveikja stod lugnt varje gång jag kom och tittade och vid 02, visade hon tydligt att hon va pigg och att hon va hungrig. Hon ville ut ur boxen och kastade sig över det strån som låg på stallgolvet utanför boxen. Skönt, då kunde jag slappna av och sova. Så, den enda, men tydliga symtom jag såg var att hon inte ville äta. Här står bra och tydligt om Kolik;

http://www.universitetsdjursjukhuset.se/sv/hastkliniken/rad-vid-sjukdom/kolik-hos-hast/

Posted in Startsida | Leave a comment