Vårskoning

I måndags så var jag iväg till hovslagaren och fick Kveikja skodd. Lite vår är det ju i luften, så det blev en vårskoning, broddar kvar men snösulorna av.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Föreläsning & Clinic

I helgen, den 18/3, bjöd Agersta Islandshästcenter utanför Uppsala in till butikens dag 2018 med föreläsningar och clinic. I år började det med att SLU veterinären och forskaren Marie Rhodin föreläste om ”objektiv rörelseanalys”. Efter det så var det dax för shopping och lunch, de hade väldigt bra erbjudande i butiken som var flitigt besökt av många. Efter lunchen så föreläste Erlingur ”Elli” Erlingsson om ämnet ”hästens fokus”. Efter ytterligare en paus så höll Elli en clinic i ridhuset där han visade oss lite hur han arbetar med sina hästar. En väldigt trevlig och inspirerande dag! Och om det passar, så kommer jag åka dit 2019 också 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Friskvård

Från 1 januari 2018 så har ridning blivit friskvård enligt skatteverket. Här kan du läsa på skatteverkets sida om friskvård https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard.4.7459477810df5bccdd4800014540.html

Och efter en kunds önskemål så kan jag nu ta emot friskvårdskuponger från minfriskvård. Här kan du läsa mer om det; https://www.minfriskvard.se/sv/for-anstallda/

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

På väg framåt

Nu har jag verkligen varit usel på att uppdatera här, jag har inte tyckt jag haft så mycket att skriva om, hästarna går i sin hage, Vals växer, Vinnas mage börjar bli stor och Kveikja har vilat ett tag, det är väl det stora. Men nu är det väl dax att kavla upp armarna! I dagarna har vi lovat att hålla i en HästLoppis på Hrimfaxis vårtävling 21-22/4. Har ni vägarna förbi så kom och gör lite fynd 😊 Kveikja har jag börjat att longera lite och Vals ska snart separeras från Vinna, så nu ska det väl hända lite iaf😊

Älgarna såg jag när jag var på väg hem en dag, och jag kan inte låta bli att tycka att de är maffiga!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Beslut eller acceptans

Nu har jag tagit beslutet, som egentligen inte är ett beslut utan ett faktum, jag kan inte längre vara domare. Jag har dragit på det, i snart 2 år, men jag har ju hoppats på att jag ska bli bra, och därför har det tagit sin tid. Det är verkligen jättetråkigt, inget som jag vill utan något som jag faktiskt måste acceptera, men det känns alltid lite bättre om jag själv känner att jag fattar beslutet.

Men nu efter jul och nyår fick jag ett skov där det gjorde väldigt ont i magen, jag trodde ett tag att det var tarmvred, men det var, som tur var, en förmodad invagination (förmodad för att jag aldrig åkte in och röntgades, men numera vet jag tyvärr exakt hur det känns), (invagination är när tarmen kryper in i sig själv). Den här gången reagerade kroppens muskler med att ”hoppa” okontrollerat, vilket är obehagligt, och när det så småningom klingade av till mer ” som kraftigt håll i magen”, då är kroppen helt slut i ett antal dagar. Och eftersom det här numera är som det är, så kan jag ju inte boka upp mig som domare, och så är det med det. Dessutom så tycker jag, och det har jag gjort hela tiden, att om ska man vara domare så måste man döma regelbundet, och faktiskt ganska mycket. Dels för att träna ögat och dels för att hålla sig aktuellt uppdaterad, det ansvaret tycker jag att man har gentemot de tävlande. Det är inte okej, i mina ögon, att döma minimumnivån för att behålla sin domarstatus, då har jag svårt att se, att jag iaf, skulle vara en bra domare. Sen händer det ju saker i livet, som gör att man under perioder kanske inte kan döma, och då får man ju träna upp sig för att komma på banan igen, och det måste ju va okej.

Så nu har jag sagt Tack och Hej för mig. Och när jag väl kom till skott, så var det ju tydligt att det var det rätta beslutet, eller helt enkel, jag har accepterat att det är som det är, just nu iaf 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Gott nytt år!

Ett riktigt Gott nytt år önskar jag er alla!

2017 har varit en bra år, en hel del mindre bra saker ha hänt såklart, men också många bra saker, som väger upp det som är mindre bra. Men för mig och mina nära och kära har det inte varit några stora katastrofer, och då är det ett bra år 🙂

Och idag, när alla hästar fyller år, så blir ju vår Vals en ettåring, oj oj oj, och det är även i år Vals förhoppningsvis kommer att bli storebror till fölet i Vinnas mage, spännande!

Så nu kör vi! mot 2018!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

God Jul

En riktigt God Jul önskar vi er alla!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Vår skylt är borta!

Idag, 20/12 2017, har någon tagit vår gårdsskylt, den är iaf puts väck. 🙁 Väldigt tråkigt! Jag upptäckte det när vi kom hem vid 17.30 och soptunnan stod placerad över hålet där skylten förut stod. Hoppas att den hittar hem till oss igen.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Vaccination & verkning

Det är inte alltid som man blir bra på bild, men vad gör väl det? när man är älskad för den man är, och det är bland annat vår Vals, väldigt älskad.

I veckan så var Vals inne i onsdags och väntade på hovslagaren, och då, som tur var, hade det varit kallt i några dagar så han var riktigt vit och ren, skönt, det blir ju en tråkig arbetsmiljö att jobba med en blöt lerig isbjörn som dessutom inte har rutin på att lyfta hovarna för hovslagaren. Men Vals han skötte sig väldigt bra!

På torsdagen var det dax igen, nu var det veterinären som skulle komma förbi och vaccinera Vals. Och då, då var det vita färgen som bortblåst av blåst, regn och lera, fy vilken syn! Men för veterinärens del gick det bra och nu har Vals påbörjat sin grundvaccinering. Jag nämnde då för vet att nästa gång hon kommer så ska Vinna ha sin 1:a virusabort, (det har jag ju koll på, trodde jag iaf!) Oops! Nu är det ett nytt vaccin som man ska börja ta redan i månad 3, och det har ju Vinna passerat! Så nu planerar vi att starta så fort som möjligt, och det var ju fler än jag som missat det, svårt att veta allt som förändras, men bra när det inte är någon större skada skedd!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Blicken

Vals, översta bilden, kanske inte har ärvt sin mamma Vinnas blick, den nedre bilden. Men å andra sidan så är den lite orättvis, Vals har precis rest sig efter att ha legat och är ju väldigt smutsig runt ögat och Vinna har fått ett fint ljus som lagt sig rätt i bilden. Så en bild talar väl inte alltid om hela sanningen utan kanske mer om vad vi väljer att lyfta fram, precis som allt annat vi kan se runt om i sociala medier, vi väljer vad vi vill visa.

Och Vals, nu straxt 6 månader, kan ju visa upp ett alldeles underbart uttryck, men det är ju precis som allt annat, det är ju vad vi tycker, som tycker om honom, någon annan tycker säkert något helt annat, och så är det ju med det mesta, vi tycker olika.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar