Ljus på ridbanan

 

Äntligen! Efter de ljusa sommarkvällarna, där lampor på ridbanan är överflödigt, så lyser nu strålkastarna upp ridbanan när mörkret tränger sig på. Nu är allt klart, alla ledningar är nedgrävda och allt är ihopkopplat, så med ett tryck på en strömbrytare så är lamporna igång. En självklarhet, men eftersom jag inte haft så förut så gör det här mig glad!
Stallstädningen avslutades också idag med att jag bättrade på med målarfärg där det behövdes, så nu är det rent och fint.

En kort tur med hästarna blev det också. Vinna är svettig bara av att gå i hagen, hon har en väldigt tjock och lång päls, Kveikja’s päls är av en helt annan kvalité, så hon blir inte alls lika varm. Jag får nog lov att klippa Vinna lite på halsen i alla fall, fast jag hoppades på att inte behöva göra det, men men, jag får göra det som jag tror blir bäst för Vinna. 

I morgon ska jag ha lektioner utanför Karlskoga, dit Tindra flyttade, så det ska bli roligt att se hur det går för henne. Lite rapporter har jag ju redan fått, och det är att Tindra är precis som när hon va här, hur gullig och rar som helst! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Högtryck och skurborste 

   
Så var det dax för den årliga stalltvätten. I år blev sommarstädningen visst förskjuten någon månad, men, nu är det iaf gjort! Hoppas nu att det inte blir minusgrader så att jag får skridskobana i stallgången ;-) Nej, riktigt så kallt är det ju inte än, så det är ingen fara, men snart så. 

Nu ska jag bara bättra på med lite färg där det behövs, sen är det klart för i år och det är skönt! När jag städar stallet så kör jag först med högtrycken, sen skurar jag med såpa, för att sedan köra med högtrycket igen. Och när jag då spolar så stänker det ju upp på väggarna av smutsvattnet som ligger på golvet, så det sista jag får göra är att spola av det nedersta på väggarna. Lite omständigt kanske, men jag har inte kommit på någon bättre arbetsordning. Och det innebär, att när jag är mitt i stallstädningen så ser stallet ut som ”jag vet inte vad”, men till slut så blir det både rent och fint! 

Så nu är min armar och händer rejält trötta, så lite återhämtning till imorgon kommer nog att göra kroppen gott! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Hej Då Tindra!

  
I dag har Tindra flyttat!

I går kom Tindras ägare S, som också är en av mina bästa vänner, hit till mig för att vara på plats inför dagen idag.

Och idag var det så dax att köra Tindra till hennes nya hem utanför Karlskoga. Och tänk att det kändes så bra! Tindra har hamnat i helt rätt hem där hon kommer att bli pysslad, riden och omtyckt i stora doser, precis som Tindra ska ha det! (Och alla andra individer också såklart) Det kunde inte ha blivit bättre! Hoppas att de får många roliga år tillsammans! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Nya regler för Hästpass

  
Fr.o.m. 1 januari 2016 gäller nya regler för hästpass, läs mer här;

http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hastar/hastpass/nyareglerforhastpass.4.6a971bcf14fb6c2dfebbd4a.html

Bilden är på ett gammalt registreringsbevis, innan det fanns hästpass. Katla, f-77, var den första Islandshästen som jag hade nära kontakt med, vi arbetade först tillsammans och på slutet ägde jag henne. Katla dog 1996. 

Posted in Startsida | Leave a comment

Avslut

 

I dag var det sista gången, i en svit av 10 lektioner, som rideleven E var här. E har ridit under en kort och intensiv period, 3 gånger i veckan, här hemma hos mig och på mina hästar. Roligt! Utvecklingen går ju så snabbt fram då. Så nu är det dax för E att praktisera och öva sina gamla erfarenheter, tillsammans med de nya som hon fått här, på andra hästar under en period, och så hoppas jag ju att vi ses igen! 

Ett annat avslut som närmar sig med stormsteg är perioden  tillsammans med Tindra. Nu är det bestämt att Tindra ska flytta till en ny ägare utanför Karlskoga. Ett bättre ställe för Tindra skulle nog i princip omöjligt att hitta, men, det kommer inte att bli ett lätt skiljas från henne, och, jag är inte ensam. Flera grannar vill komma att säga ”Hej då” till Tindra, och det gör mig rörd. Men Tindra kommer att bli lika omtyckt i sitt nya hem, det är jag övertygad om, och är det något jag önskar, så är det just det! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Fantastiska maskiner

  
I dag har det tittat förbi en hel del människor här. De flesta besöken var planerade, så innan frukost satte jag en bulldeg, så att vi skulle ha lite fikabröd till alla. 

En av de som tittade förbi var en granne med en fantastisk maskin! Jag vet inte vad den heter, kedjegrävare kanske, men i det här fallet spelar namnet ingen roll, den var fantastisk till det vi skulle ha den! Gräva ner elkabeln till ridbanan. Så på ett litet nafs grävde maskinen en smal men ett lagom djupt dike till elkabeln, så nu ligger den fint nergrävd i marken. Jag kan inte ens tänka hur lång tid det skulle ha tagit att gräva dessa närmare 70 m med spade. Så visst är det underbart att få tillgång till  några specialmaskiner då och då, dessa fantastiska maskiner!

Posted in Startsida | Leave a comment

En fin överraskning 

  
Fick idag en fin överraskningspresent, en jättefin matta! Jag blev såklart jätteglad! 

Två andra som säkert också är glada är sonhustrun, tillsammans med sin tvillingsysters, som firade sin 30-års dag igår. Vi var många som firade de gulliga systrarna, så det blev en hel del fina och finurliga presenter som de fick packa upp. Grattis igen! Ni är två toppentjejer!

Posted in Startsida | Leave a comment

En hel del

  
Nu har det varit några riktigt fina dagar här i Vintrosa, men vi har haft fullt upp, så det har inte varit många fikarasten i solen. I lördags åkte vi med vår personbil och en balvagn och hämtade hem ett lass med fint hö till hästarna. Balarna ska inte bara packas i balvagnen, de ska bäras upp på logen också. Maken drog det tyngsta lasset och bar det mesta så nu ligger allt hö i fina travar där det ska ligga. På kvällen hade vi några matgäster, trevligt! 

I dag så fortsatt min städning av sadelkammaren, eller rättare sagt, nu börjar jag flytta in alla saker igen, och innan jag plockar in sakerna så försöker jag att rensa ut det som jag inte behöver, samt att jag torkar och putsar av, vid behov, det som ska in i sadelkammaren igen. Inget stort jobb kan tyckas, men, det tar sin lilla tid. Som tur var så kom några grannbarn och ville rida, jätteroligt! Och grannen själv, som var en väldigt duktig ryttare som YR red Vinna, och han gillade det, tyckte att det var betydligt mer häst än vad man kan tro. Men när det gick hem igen så var det bara att fortsätta med sadelkammaren, och nu så ser jag faktiskt slutet! 

Posted in Startsida | Leave a comment

En strimma matglädje

  
I dag har vi bytt ut stolpar i ena rasthagen. När vi bytte stolparna blev den nya dragningen av staketet flyttat en knapp meter så att en strimma av nytt gräs kom in i hagen. Så i morgon är det nog två hästar, Vinna och Tindra, som kommer kasta sig över den nya lilla strimman av  gräs som tillkommit i deras hage, då kan vi nog få se matglädje, eller i alla fall, hur man snabbast möjligt får i sig så mycket som möjligt. Glada, och överraskade, kommer de i alla fall att bli! 

Posted in Startsida | Leave a comment

U2

   
   
I torsdags hämtade jag upp maken efter arbetet och så gav vi oss iväg på en blixtvisit till Globen för att titta och lyssna på U2. 

Bra Show får man nog lov att säga! 

Efter showen var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen, då är det skönt att vi är två som kan turas om att köra om vi blir trötta, även om maken den här gången körde hela vägen hem, så finns det ju alternativ :-)

Posted in Startsida | Leave a comment