Vackra novemberdagar

   
    
    
 
Visst kan november var fint? Nu gäller det att försöka ta tillvara på det vackra ljuset, under de få timmar, som det visar sig. 

Stockholmsbilderna ovan är från vår ( jag och makens) resa till Åland i torsdags, ett mysigt inslag en vardag i november och som laddar upp våra batterier, lite i alla fall. :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Vintervackert

   

 

   
Vilken vacker vinterdag vi haft här i Örebro. Lite snö och sol som både värmde och reflekterad i snön. 

Jag var tyvärr bara ute en kort stund i det vackra vädret, omslaget till det kalla vädret gör att jag får mer ont i huvudet och kroppen, en envis och långdragen förkylning på det gör att all energi går åt till min kropp och inget batteri finns kvar till annat. Jag vet att det blir så ibland, och, jag vet också att det kommer bättre dagar :-) så, det är väl bara att vänta in våren helt enkelt ;-)  

 

Posted in Startsida | Leave a comment

Lektion

  
Nu under vintermånaderna så håller  jag lite mindre antal lektioner, men, idag höll jag en väldigt rolig lektion här hemma. A red lektion på Vinna och det gick jättebra! 

Det är viktigt att man som ryttare ibland får rida olika hästar, det är väldigt utvecklande och gör att man bl.a. får en bättre ryttarkänsla eftersom hästarna bland annat svarar lite olika på ryttarens inverkan, är olika i temperament och vilja, fyr- eller femgångare osv. Kveikja och Vinna ett bra exempel, de är väldigt olika hästar att rida, det som de har gemensamt är att de är mina båda två ;-)

Men det jag tycker är lite extra roligt när jag håller lektioner med mina egna hästar är att jag får se hur de ser ut från marken. Och jag kan säga att A och Vinna va riktigt fina! 

När vi var klara och A åkt hem i mörkret så sladdade jag ridbanan. Ifall det fryser, så vill jag att den ska frysa så plant som möjligt, och inte va helt gropig av hovavtryck tills det tinar upp igen. För tänk om det skulle dröja ända till våren, det är ju en stund dit. :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Jogging

  
Efter gårdagens ridtur i Kilsbergen så blev det lätt träning för hästarna idag. Där jag bor är det rätt platt, i Kilsbergen är det rätt backigt, vilket innebär att mina hästar inte är vana att gå i backar i den omfattningen som det blev igår. Så då är det bara att anpassa ridningen efter det idag. Vinna fick jogga en kort sväng, och Kveikja longerade jag på ridbanan en kort stund, resten av dygnet äter det så mycket som möjligt av det fortfarande gröna gräset, men jag såg på väderprognosen nu ikväll, nu kommer det förmodligen bli snö till helgen, så det gröna kommer snart att bli vitt och hästarna får äta det dom bjuds, hö. 

Själv joggar jag inte, har dåligt flås, men jag försöker att utöka tiden på crosstrainern, som jag värmer upp på innan styrketräningen, varje gång jag är där. Så sakta, väldigt sakta, så kanske flåset blir lite bättre, och om inte det blir bättre, så kanske jag blir lite starkare, hoppet är väl det sista som överger en ;-)  

Posted in Startsida | Leave a comment

En helg till historien

   
  

Det går inte att efter fredagen den 13/11 inte nämna Paris. Oskyldiga offer, och som det tyvärr är på många andra platser i världen också, som råkar ut för ett riktat attentat. Det är så svårt att förstå, även om man följer rapporteringen. Så lördagens morgon gick i nyheternas tecken för att försöka förstå vad som hänt.
Och med Paris framför ögonen så kändes den efterlängtade konserten med Ulf Lundell på lördagkvällen väldigt liten. 

Men vilken underbar kväll det blev! Jag måste erkänna, jag är nog verkligen ett Lundell-fan. Jag har lyssnat på honom sedan jag va runt 14 år, och har förmånen att ha varit på många konserter genom åren, och den här tillhör de som varit riktigt bra! Många bra låtar och att vi satt på 4:de raden gjorde de hela inte sämre! Men Paris, även Lundell tänkte på de drabbade och sjöng ”Gå upp på Klippan” för alla offer,  efteråt så fick han stående ovationer för sin gest. Efter 3 timmar och 20 min var konserten över och vi lämnade Conventum, väldgt glada över att vi fick vara med! 

Söndag morgonen lastade vi hästarna och åkte upp till Kilsbergen för en tur i den vackra miljön tillsammans med granne och   bekanta. En jättemysigt dag! 

Men den här helgen kommer tyvärr gå till historien, och det skulle vi nog alla helst ha velat undvika. 

Posted in Startsida | Leave a comment

Träning

 

Inom i stort sett alla områden så behövs det träning för att öka sin kunskap och/eller sin kapacitet. Det kan vara, om man håller på med Islandshästar i någon form, en träning i att se gångarter, men också att rida gångarter, foderlära, träningsupplägg, friskvård, sjukdomslära och massa andra saker. 
Träning kan också vara, som i mitt fall, ett måste för att bibehålla muskler och rörelsen i kroppen så att den inte stelnar ihop totalt. 

Så all träning behöver inte vara roligt, men resultatet av träningen kan vara det som man strävar efter. Det behövs träning för att lära sig läsa och skriva tex, några är motiverade andra får kämpa sig blå för att komma över tröskeln. Så det gäller att hitta sin motivation och försöka att se vilket/vilka mål man vill uppnå. Men ofta kan man hitta en passande träningsmetod som passar till just mig. I mitt fall tränar jag på gym, jag tycker det är sådär lagom roligt, men vissa maskiner, som tränar vissa muskelgrupper, kan jag direkt koppla till att det kanske kan förbättra mig som ryttare, och se där! då blev träningen genast mycket roligare och inspirerande! Det gäller att väva ihop sina intressen :-D

Posted in Startsida | Leave a comment

Höst

  
Nu verkar den vackra hösten ha bytts ut mot en lite mindre charmig sida, regn och blåst. Men, då är det perfekt att fixa saker som är under tak! Som att röja på logen så att hästtransporten kommer in under tak i vinter, som vi gjorde i söndags. Hästarna har släppts ut på grönt, ja, det är verkligen både grönt, högt och frodigt i hagen. Så tiden i den hagen är begränsad till några timmar om dagen. Har jag lyckas med att hålla hästarna i alla fall okej hull under sommarhalvåret, så vill jag inte att de tjänstgör som rulltårtor nu i vinter, goda och runda ;-)  

Dagens bild är tagen i tisdags när jag va hos en av mina bästa vänner på Ornö och bara hade det gott! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Halloween 

  
  
På Halloween fick hästarna besök av två fina killar! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Problem

Just nu har jag problem med att uppdatera sidan, tekniken vill inte vara med :-( Jag hoppas att det löser sig snabbt :-)

 

Posted in Startsida | Leave a comment

Långritt 


  
  
I dag lastade vi våra hästar och åkte till skogarna runt Loka brunn för att rida med ett glatt gäng, och det är dit Tindra också har flyttat.

Vilken härlig och trevlig dag vi fick tillsammans med våra hästar. Vädret, sällskapet, gofika och den vackra miljön gjorde dagen. Och den här dagen ska vi försöka att leva länge på nu när vintermörkret kryper närmare.

Men det är verkligen ett trevligt och relativt enkelt sätt att göra något trevligt. Lasta hästarna, ta med fika och rida i en ny miljö, bonus blir det såklart om det blir som idag, att vi blir ett helt gäng och några med god lokalkännedom. En toppendag!

Och Tindra, hon har verkligen kommit hem! Kolla bilden då hon är på väg upp på fikabordet :-)

Posted in Startsida | Leave a comment