Farväl Kvar

Idag dog vår ena katt, den omtyckta katten Kvar. Han somnade inte in utan blev ihjälkörd av en slaghack, så döden inträffade nog omedelbart. Väldigt sorglig och vi är väldigt väldigt ledsna, Kvar va så himla gullig. Det som jag är väldigt glad och tacksam över är att mannen som råkade ut för att Kvar plötsligt befann sig framför maskinen, letade reda på att det förmodligen var vår katt, kom och talade om vad som hänt och körde mig ner för att titta. Så nu är Kvar begravd och han kommer att vara väldigt saknad av oss. Farväl Kvar ❤️

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Efterbild

Glömde lägga in en bild på lösdriften när det blev klart, så här blev det!

Just nu använder jag spån som strö  inne i lösdriften, fungerar förvånansvärt bra, det är grusgolv, men väldränerat. Jag använder spån för att Vinna just nu inte ska tugga i sig extra halm, och då får jag bättre kontroll på vad hon stoppar i sig, allt för viktens skull. Eller rättare sagt; allt för att minska Vinnas vikt.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Sista penseldraget

 

 

 

 

 

 

Idag målade vi det sista inne i hästarnas lösdrift, skönt, nu är det färdigmålat ute för i år, så det sista penseldraget är gjort för ett tag. Vi hann också med att städa upp på logen efter tisdagens höhämtning, så nu är det iordning där inför höst och vinter, och det finns tom plats att ställa in hästtransporten när den blivit tvättad. Jag tycker att det är underbart när våren kommer och man flyttar ut sina sommarsaker, men jag tycker också att hösten är mysig då man flyttar in allt igen, härligt med olika årstider.

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Lite smått om tiden som gått

Jag har inte uppdaterat här på ett tag, tekniken har inte fungerat, men här kommer lite kort om vad som hänt.

 

 

 

 

 

 

Badade Vinna och passade på att fläta om manen, det tog ”bara” 1 1/2 timme.

 

 

 

 

 

 

 

Vi var iväg och gjorde ett nytt ultraljud på Vinna. Fostret är nu 90 dagar och är stort som en kattunge ungefär, så det går framåt och allt såg bra ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I helgen var vi, maken och jag bröllopsfotografer, och gäster, på Ornö. Vilken helg! Så otroligt vackert och väldigt trevligt! Och vi badade både på lördag och söndag morgon, jättekallt tycker jag, men skönt efteråt.

I går var vi och lyssnade på Christian Wass i Örebro ”Makalösa människa, Bli bättre förberedd på förändringar” Jag skulle inte säga en rolig kväll, men väldigt inspirerande och tänkvärd, väldigt bra!

Sen har vi gjort en annan, väldigt viktigt sak! Vi har hämtat fint hö till hästarna, jätteskönt att ha det hemma inför vintern!

Det var lite smått om tiden som gått när jag inte kunde komma in och skriva här, men nu ska det väl fungera igen!

 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Njut! 

Nu gäller det att ta tillvara dessa underbara dagar! Det är bara att njuta allt man kan! Och får man som jag får, möjligheten att uppleva de här dagarna från hästryggen en stund, gör verkligen inte saken sämre 🌞

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Rider lite iaf

Nu är det någon liten bugg när jag ska skriva här, det fungerar inte som vanlig utan det går tex bara att få texten ovanför bilden. 

Men jag rider lite iaf, och det är vansinnigt roligt! Och det är faktiskt vansinnigt roligt även om jag inte kan rida så som jag skulle vilja utan har fått sänka ambitionen lite, men det spelar ingen roll! Ta ridningen och lägg till att det har varit fantastiskt väder att vara ute i så har jag det väldigt bra 😀

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Ridpodden

Jag tycker att det är roligt att lyssna på allt möjligt, och det är ju extra roligt om det handlar om hästar, så Ridpodden är skoj! Och just det här handlar dessutom om Islandshästridning 😀

Här är en länk till Islandshästridning med Jenny Mandal;

 http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/747334?programid=4710

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En App för ryttare

Hittade ett tips om en App för ryttare, den fungerar ungefär som Runkeeper. Den har dock lite begränsningar, den kan bara registrera skritt, trav och galopp, inte tölt och pass med andra ord, och det fungerade bara ”sådär” när jag provade. Men rolig och användbar iaf! Det blir som en träningsdagbok om man använder den varje gång man rider och då kan man också lägga till egna anteckningar. 

Appen heter Equilab och är gratis i utförandet som finns nu. 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Vilken vecka!


Vi har haft en fantastisk vecka!

Vi har haft besök av barn och barnbarn i olika omgångar. Hälsat på hos vänner på Ornö. Vi har varit på 80-års fest och hunnit med ett besök på Eskilstuna Zoo. Och så har jag ju ridit lite på Vinna och Kveikja, nu har jag börjat tölta lite i kortare sträckor, himla skoj!

En helt fantastisk vecka! Men det gör inte att jag orkar mer eller mår bättre, men det gör tillvaron så väldigt mycket mer innehållsrik och fylld med glädje, det är underbart med nära och kära!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Nybörjar Yoga för dressyrryttare, varför inte?

Jag tror att det här skulle kunna vara bra för mig som är lite stel både här och där, bara att sitta med benen i kors gör ont efter ca 5 sek. Men, som så mycket annat, övning ger färdighet och det kostar inget att prova 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar