Sandhage

IMG_6142.JPG

IMG_6444.JPG

IMG_6443.JPG

IMG_6144.JPG

Oj, vilken skillnad! :-)

När vi åkte till Öland var det lera/jord och ogräs utanför lösdriften och när vi kom hem så är lera/ jorden bortforslad och lagd på hög för att kunna användas till annat. Den mindre hagen framför lösdriften är nu väl dränerad, en fibermatta är pålagd och så ett väldigt tjockt lager med sand ovanpå. Vi har mao en liten sandhage!Grannarna med sin kunskap och stora fina maskiner har jobbat bra medans vi var på Öland, tack tack! Nu kommer hästarna och vi slippa leran, helt enkelt fantastiskt!

Posted in Startsida | Leave a comment

Skördefest på Öland

IMG_6387.JPG

IMG_6409.JPG

IMG_6416.JPG

IMG_6393.JPG
Skördefest och konstnatt på Öland!

Jätteroligt att vi kom i väg till Öland! Vi började med en övernattning i Mönsterås där vi mötte några vänner från Sthlm och tillbringade en trevlig kväll tillsammans hos paret där jag hade en unghäst för ett par år sedan. På fredagen åkte vi över till Öland och hoppar in och ur bilen så fort vi ser något intressant, och under dessa dagar har ju var och varannat hus loppis/lök/potatis/café eller något annat roligt att visa upp. Maken och jag bodde, som vi gjort några gånger tidigare, på mina kusinbarns vandrarhem i Borgholm. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera om någon ska till Borgholm, granne med vattnet och mitt i Borgholm, god mat och ett personligt bemötande ( inte bara för mig, för alla!)
Villa Lavendel

Självklart besökte vi pappas grav när vi var på Öland, det är en vacker plats, Räpplinge kyrka.

Besöket på Öland avslutades med ett fyrverkeri, ett dundrande avslut! Och efter det så har man bara resan hem framför sig.

IMG_6391.JPG

Posted in Startsida | Leave a comment

Ingen affär

IMG_6348.JPG

Det blev ingen betesputs! När vi kom tillbaka dagen efter, mao precis 24 timmar, så hade farbrorn höjt priset rejält, från 1500:- till 6000:-, och då hoppade vi av affären. Så nu får väl vår Klippo fortsätta arbeta om det behövs putsas i hagarna, och det har ju gått förut, så det bör väl gå ett tag till!

Posted in Startsida | Leave a comment

Klippa hästen, eller inte?

Ja, hur ska man göra?

Ska jag klippa hästen eller inte? Det som jag själv är helt säker på i alla fall, är att jag inte ska titta på hur andra gör, utan faktiskt ordentligt titta på hur jag har mina hästar, hur mycket jag rider, hur jag rider osv. Bra läsning om klippning hos Hippson!

http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tank-efter-fore-sa-klipper-du.htm

Posted in Startsida | Leave a comment

Örebro

IMG_6341.JPG

IMG_6349.JPG

I dag var jag inne i Örebro på jakt efter ett par nya, vattentäta, varma kängor och gärna med en lite klack, så jag kan rida i dom. Nu är det ju så att det finns ett hyfsat stort utbud, men att mina fötter klagar högt, även fast jag alltid går i braförfötterna skor. Så det är ett stort projekt, och jag har inte lyckats riktigt än, men jag är nog nära ett köp snart!

Däremot så slog vi till på en bensindriven liten betesputs. En släkting i Kumla har en granne som har en ny, aldrig använd, men ändå många år på nacken, liten betesputs. När vi var där och tittade så startade den på en gång, och den är nog betydligt bättre att putsa betet med än med vår lilla Klippo, som har fått gjort det någon gång. Så i morgon ska vi hänga på släpet och köpa betesputs och dräneringsrör till marken utanför lösdriften.

Posted in Startsida | Leave a comment

Höst

IMG_6274.JPG

IMG_6315.JPG

I dag kom hösten, på riktigt, hit till Örebro! Regn, blåst och riktigt kallt i vindarna. Hästarna, som inte rör på sig i onödan i hagen fick spelet bara de såg mig komma mot hagen och sprang, bockade och levde rövare ett bra tag, det va ett bra tag sen jag såg det sist.

Tyvärr ställde vädret till det lite i lektionsplanerna i dag, det var inget roligt väder att rida i, men vi, jag och ryttaren, hittade ett nytt datum ganska snart, så det löste sig bra ändå! Dessutom så hade jag och A planerat in en tur i Kilsbergskanten med hästarna, men det tar vi också en annan dag.

Men tur i oturen att allt blev ändrat, på fm ringde de från lärarhuset och jag fick komma på en undersökning på en återbudstid, så nu fick jag det fixat snabbt och lätt! Och de hittade inga större fel heller, så det va ju bra!

En annan rolig sak som hände idag var att grannen ringde och sa att han snart drar igång med att grusa upp ytan framför lösdriften. Åh, vad jag hoppas att det kommer att bli bra, men det blir det säkert, grannen är extremt duktig, så det kommer att bli betydligt mindre lera nu i höst! Det är nästan så jag ser fram emot den leriga perioden i år, men bara nästan!

Posted in Startsida | Leave a comment

Ridlägerhelg

IMG_6221.JPG

I helgen har vi haft ett litet ridläger. Två älskade syskonbarn har varit här fred-sönd och ridit och pysslat med hästarna. Tjejerna som är 6 och 8 år hade ingen hästerfarenhet innan, och våra hästar har inte stor erfarenhet av barn, men det har gått jättebra!
Tjejerna har ridit slalom mellan koner, mellan, och över, bommar, travat kortare sträckor, och dessutom ridit en liten sväng i skogen. Hästarna har varit lyhörda även fast tjejernas skänklar inte når nedanför sadelkåporna. På kvällarna har vi badat i ”pottan” och ätit godis.
Dessutom så hade vi ett vuxet barn här från Sthlm fre-lörd, vilket va väldigt trevligt! Så jag tror att vi alla här har haft en toppenhelg!

Posted in Startsida | Leave a comment

Nybäddat

IMG_6202.JPG

IMG_6205.JPG

Nu har vi kalkat och bäddat med ny halm i lösdriften. Riktigt roligt tt se att hästarna gillar det! Vinna och Kveikja har halm även i pannluggen numera, eftersom de gärna ligger ner där inne, och verkligen verkar gotta ner sig i halmen. Däremot är det sällan att jag ser att Tindra legat ner, hon kan rulla sig ordentligt när man släpper ut henne igen i hagen efter ridning, men att bara ligga ner i halmen verkar inte vara Tindras melodi.

Jag börjar att rida Vinna lite mer nu igen, idag gick det riktigt bra, roligt de dagarna de händer! Men något som inte går så bra är att få i Vinna Pronutrin, det är en svår nöt att knäcka. Vinna ska ha i sig 3 dl om dagen, och fast jag tom blandat med sirap, så ratar hon det. Så nu ska jag köpa en ingivande och försöka att göra mos att Pronutrinets små pellets, för att ge direkt i munnen, jag hoppas verkligen att det kommer att fungera :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Klapp

IMG_6186.JPG

IMG_6169.JPG

I dag var vi förbi Granhammar, Ostbiten, och skulle handla lite god ost och glass. När vi hade handlat klart gick vi ut , tillsammans med H, och hälsade på deras nya hästar. Vilka giganter! Ca 192 cm i mankhöjd och med en vikt på ca 1,2 ton är dom riktigt stora! Men är man stor så måste man var snäll, vilket de här två är, och är man snäll, då får man ju självklart många klappar, så vi stod en god stund och klappade de fina, och stora! hästarna.

En till som ska ha en klapp (på axeln) i dag är A som fick rida på Vinna och gjorde det finfint! Bra jobbat A!

Och maken, ska väl också ha en klapp på axeln. Maken som red lektion, för mig, på Kveikja, och gjorde det bra! Även om han blev trött, och att hans ben blev lite skakiga efteråt av att få arbeta med skänklarna. Men det är ju jobbigt att rida! Men urskoj!

Posted in Startsida | Leave a comment

Klar!

IMG_6160.JPG

IMG_6153.JPG

Nu är det sista målat och de första sakerna börjar att få flytta tillbaka in i sadelkammaren, väldigt skön känsla när det är klart! Nu är det ju så, i alla fall i mitt stall, att det snart gärna blir dammigt, lerigt och smutsigt igen, det är ju svårt att undvika det helt i ett stall även fast jag håller efter. Men just de här dagarna, tom veckorna, efter en sommarstädning, så känner jag mig klar. Och är det något som man egentligen aldrig blir när man håller på med hästar, eller andra djur, så är det just att bli klar. I alla fall inte mer än för kortare och enskilda saker som att mocka, fodra och rida .
Det är ju faktiskt allt det här dagliga som gör att det är så roligt att hålla på med hästarna, och det blir jag ju förhoppningsvis aldrig klar med!

Posted in Startsida | Leave a comment