5 år sedan

Ibland på Fb får man upp ”dela dina minnen”. Och igår dök den här upp, en 5 år gammal bild. Vinna var 3 år, Vilja, Vinnas storasyster e. Mökkur f. 2006 fanns fortfarande, och Kveikja var den som fick vara föredömme till de yngre. Roligt va det iaf och jag saknar Vilja, det va en väldigt snäll, glad och positiv häst, så synd att hon blev sjuk. Men nu hoppas vi ju på ytterligare en generation i och med fostret i Vinnas mage. Livet pågår!  🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Oförändrade priser 2017

Priset för mina lektioner kommer vara oförändrade från 2016, inga förändringar 🙂 

Priser för 2017, med egen häst;

Privatlektion, 45 min, 400:-/st 
Två ekipage, 60 min, 300:-/st (ni kan rida 30 min var om ni vill)

Tre* ekipage eller fler, 60 min, 250:-/st 

Priser för 2017, med hyrd häst;

50:-/per gång tillkommer för hästhyra, i övrigt priser som ovan.
* Kontakta mig i god tid innan, så planerar vi lektionen utifrån era gemensamma behov. 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Oj, vilket fint väder! 


I dag blev det en tur med hästarna i det fina vädret! Vindstilla, sol och runt  nollan, bättre än så är det ju ju svårt att få så här års, jättemysigt! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

God Jul & Gott Nytt År!


Hoppas att julen varit på allra bästa sätt och att det blir ett riktigt Gott Nytt År!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En hammare för isbekämpning! 


I dag var en prövningens dag! Jag skulle iväg med Vinna till hovslagaren, och när jag plockade in henne så hade hon väldigt höga snöstyltor, hjälp!, jag vill ju inte att hon ska vricka sig, men det gick bra, och nu har hon nya fina skor med 4 brodd och snösulor. Men det där var bara en liten början! 

I lördags så körde vi vår kyl/frys till tippen och efter det så fick hästtransporten hänga kvar på den bilen så allt var förberett inför ett besök till hovslagaren, trodde jag..    När jag skulle börja förbereda transporten för att lasta Vinna så gick övre luckorna på transporten inte att öppna, inte framdörrarna heller eller något annat heller faktiskt. Allt, och jag menar allt, vad fastfruset rejält. Bilen, som vi har dieselvärmare i, gick inte att öppna fast jag hade haft värmaren på i en omgång, grr, så det var bara att köra den igen. Så vad gör man? Jo det var bara att plocka fram en hammare, och efter mycket om och men så hade jag slagit mig in i hästtransporten och sparkat upp framdörren innefrån. På bilen fick jag till slut upp passagerardörren (utan hammare) och klättrat in i bilen den vägen och startat den. Så, äntligen kunde jag lasta Vinna, men fick använda hammaren igen för stänga transporten, så att spärrarna på bakdörren skulle gå i igen. Men så var jag i alla fall äntligen iväg. 🙂 När jag börjat rulla så ringde jag hovslagaren och berättade att jag skulle bli 10 min sen, och när jag lagt på telefon såg jag i backspegeln att ett av transportens hjul inte rullade, mamma mia, det var också fruset!  Men efter en km på snön så kom lite grus och då började det rulla igen, skönt! 

Vinna sköter sig som alltid bra och hon blev fin om hovarna. Så när vi var klara hos hovslagaren var det bara att ta fram hammaren igen, för att öppna och stänga transporten, alla spärrar med fjädring var ju frusna, men jag var ju å andra sidan varm 😉 

När jag kom hem så stannade jag till vid brevlådan, och, jo, den var också frusen, och, ja,  jag behövde hammaren för att öppna den också, men då hade jag ju hammaren nära till hands. 

När jag lastat av Vinna och backat in släpet på logen så skulle de ju bara vara att ta loss släpet från bilen, men inte det! Fram med hammare, igen! Även elkontakten var fastfrusen, och den går ju inte att slå på med en hammare, så med lite varmvatten på den i stället så var den också loss, och jag var klar för dagen med is. När jag var klar ute och kom in så behandlade jag mig själv som en frusen elkontakt,  men jag använde inte en vattenkanna,  men jag lät massor av varmt vatten rinna över mig i duschen, det behövdes efter all is!

Varför var det så mkt is kan man fråga sig? Här har vi haft snöblandat regn, och igår kväll var det runt nollan, och i morse var det -10 när jag kom ut, så allt som va blött blev till is, men en otroligt vacker dag fick vi! 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En Julgran med kraft


I dag hälsade flygvapnet God Jul genom att flyga med 12 st JAS 39 Gripen i formen av en julgran. Det mullrade rejält, men mina hästar lyfte på huvudena och sedan var det inte mer med det. Själv var jag väldigt imponerad och försökte följa med med blicken så länge som möjligt, vilka krafter och farter!  Och att de då dessutom ligger så nära varandra och på 600 m höjd, det är coolt! 

Flygvapnet hade gått ut med informationen innan,  det va en julhälsning, som blev väldigt uppmärksammad här i Örebro, men också en övning för dem att flyga på det här sättet. Hur som helst, en julgran med kraft så det räcker!

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Halvtid, fölfostrets utveckling

I dag har det halvtid på Vinna’s dräktighet, skoj, det går framåt!

De här bilderna fotade jag när jag var på Stockholm International Horse Show på Friends arena 1:a advent, illustrativa på ett enkelt sätt! Jag skulle ju gärna vilja titta in i magen med jämna mellanrum för att se hur fölet ser ut, men, jag får ge mig till tåls. 

Men en vän till mig behöver inte vänta längre, hon har gått precis hela sin graviditet, hon födde sin dotter nu idag. Ett stort Grattis till henne & sambon och välkommen till världen lilla tjej <3

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Trevlig advent!

 

 

 

 

 

 

Faktiskt riktigt mysigt med alla ljus som tänds nu runt första advent, och så är det ju gott att få dricka glögg också, extra gott en dag som idag, när man nästan blåser bort ute. Vi var över till några grannar för adventsfikat, jättemysigt och trevligt!

Innan adventsfikat tog vi ut hästarna på ridbanan och lät dem hoppa några små språng över några bommar. Och döm om min förvåning, Vinna hoppade riktigt bra och verkade tycka att det va roligt. Kveikja trodde jag skulle fixa det lätt, och det gjorde hon också! Roligt och göra något som man inte gör varje dag, variation av träningen kan vara roligt både för hästarna och ryttare 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Snart Jul igen! 

Snart Jul igen, och då, den första helgen i advent, så är det SIHS (Stockholm international horse show) på Friends Arena, och det är många Julmarknader runt om i Sverige, och mycket annat också som händer såklart.

Jag packade iaf en liten väska och åkte för att träffa en vän i Sthlm. Vi började på fredagen att gå på Julmarknaden på Hovstallet, jättemysigt! Sen åkte vi vidare till Friends för att se Islandshästtävlingen, shower,andra tävlingar och så titta på allt som finns att köpa. Vi hade en väldigt trevlig em och kväll där! Man stöter ju ihop med många andra Islandhästvänner där, och det är trevligt.

Lördag morgon åkte vi ut till vännens häst. Jag tittade när hon red, skoj, han blir finare och finare! Pratade runt lite med andra i stallet som jag inte sett på länge och så avslutade vi med lite fika. Nöjd och mycket glad körde jag sen hem mot Örebro, men väldigt trött såklart, så när jag kom hem var det soffan som gällde. Men det är det väl värt att bli slut för? Om jag får bli så där väldigt glad! 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Fortsatt dräktig

 

 

 

 

 

 

Nu har Vinna passerat 150 dygn på sin dräktighet, och då är det dax för 1:a abortvirusvaccinationen. Så i morse lastade jag Vinna och åkte bort till veterinären för en första, av tre, sprutor. När jag lastat av fick jag frågan om han, veterinären, inte skulle känna så att hon fortfarande var dräktig innan vi börjar vaccinera, bra tänkt, både för att Vinna slipper få Vaccin i onödan men också att jag slipper en kostnad som, om hon inte skulle vara dräktig, är som att kasta pengarna i sjön. Men, nu är hon fortsatt dräktig! Så då känns det helt rätt med vaccinationen!

Hittade en bild i en bok på ett fölfoster som är 150 dygn, häftigt! Det är ju där vi är nu 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar