Gråväder men glatt!

IMG_3908.JPG

Grannridningen fortsatte

Posted in Startsida | Leave a comment

Grannridning

IMG_7106.JPG

IMG_7116.JPG

IMG_7115.JPG

IMG_7108.JPG

I dag fixade vi lite grannridning här hemma! Grannar, med nära och kära, kom och provade att rida på våra tre hästar, grillade korv och träffades. Enkelt, men jätteroligt! Vi blev totalt 25 personer i åldrarna från några veckor upp till närmare 8o. Många ville verkligen prova att rida Islandshäst , både de som aldrig suttit på en häst till mycket duktiga ryttare, skoj! Och då är våra tre hästar toppen! Tindra, som alla, verkligen alla kan rida. Kveikja som kräver lite mer ridning och så Vinna som behöver erfaren ryttare, så det fanns en häst för alla! Och dessutom så hade vi tur med vädret, det regnade rejält innan, och började igen när de sista gick härifrån, men däremellan hade vi uppehåll. En enkelt fixad grej, men som blev väldigt trevlig!

Posted in Startsida | Leave a comment

Renliga, ”rumsrena”, hästar

IMG_7088.JPG

Precis vid ingångarna i lösdriften har vi betydligt mindre halm, och oftast, men inte alltid, så gör våra hästar sina högar där.
Nu, efter att vi gjort i ordning en mindre, dränerad, sandhage utanför lösdriften, så går hästarna ut, nästan alltid :-) Det är max en hög per dygn inne i lösdriften, och det är inte så att de inte är där inne, de använder lösdriften flitigt, utan de går ut. Maken såg Vinna stå inne, gå ut för att göra en hög och därefter gå direkt in i lösdriften igen, perfekt, de är nästan rumsrena!
Så nu består mockningen av det lilla i lösdriften, och resten i sandhagen, och det känns som att det kommer att bli en enkel match att hålla rent i hästarnas inne och utemiljö :-) Toppen!

Posted in Startsida | Leave a comment

Snälla hästar!

IMG_7051.JPG

IMG_7034.JPG

IMG_7037.JPG

I dag, när maken och jag var ute på en kort sväng med Vinna och Kveikja så bytte vi hästar efter en liten stund. Det va inte planerat, och maken har aldrig ridit Vinna ute, men Kvekja jobbade inte rätt, och jag ville inte att hon skulle gå så eftersom hon jobbade på så bra i går, så vi bytte hästar!
Det gick över förväntan, maken tyckte att det va jättekul att rida Vinna :-) och det såg helt okej ut, även om hon fick lite passtakt. Kveikja jobbade på bra resten av ridturen efter att jag fick påminna henne lite om att använda sina båda bakben. Så vi fick en riktigt roligt tur!
När vi kom hem, och efter att vi släppt ut hästarna i hagen igen, så rullade Vinna fast i staket, som tur var vid en grind, så det lossnade på en gång, och som tur var fick Vinna  inga skador.
Och när jag sedan stod och lagade grinden, och annars också när vi håller på med något i hagen, så har man alltid sällskap av Tindra :-) Hon står bredvid, och bara är sällskaplig :-) och hon blir jätteglad för en klapp och några vänliga ord och följer troget med om vi flyttar oss runt i hagen, verklig urgullig!

Posted in Startsida | Leave a comment

Uppmärksamma det som är bra!

IMG_6549.JPG
I dag firar maken och jag ”fruktbröllop”, med andra ord så har vi varit gifta i 4 år idag!

Roligt att uppmärksamma, men det finns ju alltid roliga eller trevliga saker som man kan lyfta fram under alla årets dagar :-) Storleken på det man upplever spelar ingen roll, bara man upplever det positivt :-)

Ridningen idag tex; Vinna va lite seg för hjälperna men helt okej, Kveikja va jätteduktig och jobbade på bra, mest i skritt och Tindra travade på volter i en relativ stadig form. Efteråt kände jag mig nöjd med alla tre hästarna även om jag själv kände mig lite mör i benen efter tre pass på ridbanan ;-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Borta bra, hemma bäst!

IMG_7011.JPG

Ja, visst är det jättekul att vara iväg, träffa trevliga människor, se fina hästar och massa annat skoj. Men det är också skönt att komma hem till man och hästar. Och det är extra roligt att rida sina hästar när jag varit borta några dagar. Borta bra, hemma är bäst!

Posted in Startsida | Leave a comment

Ysta-Gerdi

IMG_6938.JPG

IMG_6949.JPG

IMG_6940.JPG

IMG_6959.JPG

Efter att vi varit på valsafari, som vi hamnade på tack vare Sara Arnbro på Ysta-Gerdi, så åkte vi hem till Sara och hennes man Lalli. Där blev vi varmt mottagna och fick se många fina hästar.
Sara känner vi sedan många år tillbaka, vi höll till på Ford gård i V-h samtidigt. Sara bor nu sedan 13 år på Island. Både Sara och Lalli har gått tre år på Hólar och jobbar nu båda med träning av hästar. Och de är väldigt duktiga! Om jag skulle köpa en häst från Island skulle jag göra det från dem, och om någon frågade mig, så skulle jag glatt rekommendera dem! De är strukturerade, noggranna och väldigt duktiga, dessutom så är de trevliga!

Jag är väldigt imponerad av deras arbete och verksamhet :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Valsafari 2014

IMG_6641.JPG

IMG_6664.JPG

IMG_6805.JPG

IMG_6931.JPG

IMG_6904.JPG

Vi kom med på ett valsafari! Oj, vilken upplevelse!
Lite hastigt och lustigt blev vi på söndagen, efter insamlingen, erbjudna att följa med på valsafari, och det har ju varit en liten dröm. Kruxet va att vi fick reda på det 2 1/2 timme innan, och att vi satt och åt frukost, och att vi inte hade checkat ut, dessutom va det 20 mil dit vi skulle, och över bergen. Men det gick!

Vi fick se, på nära håll, precis bredvid båten :-) knölvalar. Knölvalarna väger 35-40 ton så de är gigantiska. Och vi fick se många :-) 7-8 individer och under en lång stund, otroligt! Vi såg också delfiner och på hemvägen stannade vi till båten och fiskade. Fisken rensades och när vi kom i land så grillade vi och åt fisk. En fantastisk upplevelse som jag är väldigt glad över att fått uppleva :-)

IMG_6882.JPG

Posted in Startsida | Leave a comment

Hästinsamling 2014

IMG_6507.JPG

IMG_6496.JPG

IMG_6511.JPG

IMG_6489.JPG

IMG_6556.JPG
Det är något speciellt med att få vara med om en Hästinsamling på Island! En sak som fascinerar är ju att få se så otroligt många hästar ihop, och när man som vi, dessutom rider med flocken en bit på fredagen och lördagen, då är lyckan gjord :-)
I år fick jag ändå en känsla av att det inte va fullt så många hästar, men det är svårt för mig att avgöra, och det spelar ingen roll, för många är det!.
En annan sak som är rolig är att få träffa alla vi lärt känna under åren som varit, och det är ju toppenkul!

Posted in Startsida | Leave a comment

Island 2014

IMG_6450.JPG

IMG_6473.JPG
Dax för den årliga resan till Island! :-) Tyvärr fick en vän stanna hemma med kort varsel, och vi saknade henne hela veckan, men oj va en vecka går fort!

Vädret nämner jag bara i förbifarten för det va storm, regn, snö, varmt & kallt. Så det är kläder efter väder mao :-)

Posted in Startsida | Leave a comment