Miss

IMG_7621.JPG

I dag hände något som bara har hänt 1 gång förut, jag missade den bokade tiden. Inte medvetet, utan i min bokning stod kl 11,00, men när eleverna ringde mig kl 10.15 och frågade var jag va, så hade det ju uppenbart blivit en miss. Tråkigt, men tyvärr något som hände idag, och för ett år sedan när jag kom ut en dag innan vi skulle ha haft lektion men rätt tid. Det kan ju bero på missuppfattning, men det är ändå tråkigt när det inträffar!

Men efter fadäsen med tidsmissen så red maken och jag ut en tur tillsammans i det soliga vädret, solen värmde tom! Hästarna va fina och trevliga och efteråt så blev vi bjudna på smörgåstårta hos ett par av grannarna, så sämre kan man ha det!

På em hann det bli lite julstök också, maken fixade sill och jag rullade lite köttbullar. Mycket mer än så kommer det inte bli här i år, mer än att vi förstås ska fixa revben till julafton, det är vår lott, men det tar vi om några dagar, så vi ska inte dras med i julstressen om det går att låta bli!

Posted in Startsida | Leave a comment

Peter, har du hittat hit??

IMG_7531.JPG

Det här inlägget är väldigt personligt; Så Peter G, har du lyckats hitta hit? Skicka då ett sms, så att jag vet att du lyckades ;-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Träning

IMG_7598.JPG

IMG_7599.JPG

I dag var det dax igen att åka till Viby på fm. Vinna och jag försöker att åka dit 1 gång i veckan. Då rider P lektion på Vinna och det är verkligen perfekt. P rider på en annan häst än sina egna, Vinna får lov att åka transport, och gilla läget med det, jag får se Vinna jobba från marken med en duktig ryttare och så hinner vi fika länge efteråt. Kan det va så mkt bättre?

På em kom A och red lektion, det va redan mörkt, men tänk va lite pudersnö på marken kan göra skillnad med ljuset! A och Kveikja jobbade på bra, tillsammans, vilket syntes tydligt på slutet av lektionen då A red runt på lätta vikthjälper och Kveikja följde minsta lilla vink! Och A, Tack snälla du!

På kvällen kom en mor & dotter på besök, så de blev en trevlig kväll tillsammans med dem.

Och som avslutning på dagen, en timme ”Bonde söker fru”

Posted in Startsida | Leave a comment

1:a ridkursen! SäkerHäst

IMG_7548.JPG

IMG_7581.JPG

IMG_7556.JPG

IMG_7573.JPG

Man är väl nästan aldrig för gammal för att prova något nytt!

I dag var det iaf premiär för min make att vara med på en ridkurs, SäkerHäst! Och det gick jättebra!
Det var Ulla-Carin Carlsson-Lindqvist, Ulla som var ridande polis i nästan 30år, och som red hästen Utter under många av dessa, som hade en endagars kurs med teori.
Dagen började med teori där Ulla pratade om vilka signaler vi ger till hästen, är det egentligen vi eller hästen som tycker lastbilar mm är läskiga? Mycket tänkvärt och spännande och det gav många igenkännande episoder.

Sen var det dax för ryttarna, eller de som ledde sina hästar, att arbeta i ridhuset. Grupperna var indelade 4 och 4 och det var blandade hästar, Shetland, Islandshästar, araber, Tinker Friser och några andra raser också. Bara att det va olika raser gjorde det hela lite med spännande, raserna har ju olika egenskaper och det framkom tydligt för oss som bara var fotfolk och stod vid sidan och tittade.
I alla fall så gick det väldigt bra för maken och Kveikja! Maken red på lång tygel och Kveikja tyckte inte att det fanns något att hetsa upp sig över, så det va inget konstigt alls där inne! Bra jobbat!

Posted in Startsida | Leave a comment

Luciapyssel

IMG_7536.JPG

IMG_7535.JPG

Årets Luciapyssel blev inte några fina änglar, som Ernst pysslar med i rutan, utan puts av sadlar, träns och grimmor. Även fast det inte blev änglar så blev sakerna väldigt fina och maken kommer att ha nyputsade saker på Kveikja när de ska åka på kurs i morgon.

Men lite lucia blev det iaf, vi var på Ostbiten, i Granhammar, som ligger väldigt nära oss. På Granhammar var det julmarknad, fin julstämning, och väldigt mycket folk, trevligt!

Posted in Startsida | Leave a comment

Stolt

IMG_7512.JPG

Det finns många olika saker som man kan ha anledning att vara stolt över.

På lördagen var vi och hämtade en transport med hö, fint hö!, som höproducenten ska va stolt över!

På söndagen var vi på ett julbord, väldigt god mat och avspänd och trivsam miljö, något att va stolt över!

På em var det dax för ”O Helga Natt” inne i Örebro. Ett underhållningsprogram som spelas in här i Örebro och visas på 4:an på julafton. I år var det riktigt bra! Carola, Peter Jöback mfl såg till att det blev en bra show och julstämning! Och då infann sig en kollektiv känsla av stolthet, det händer ju här i Örebro!

Själv blev jag väldigt glad och stolt över min Vinna. Vinna får så mkt beröm av vännen som rider på henne på onsdagarna. Och då blir jag ju stolt som en tupp, precis som jag blir när någon berömmer ens barn, det behövs så lite, men det lilla räcker! Jag blir både glad och stolt när någon annan också ser ens små diamanter och dessutom talar om det! Tänk vad ”lite” som kan göra en glad!

Posted in Startsida | Leave a comment

Öga

IMG_7472.JPG

IMG_7469.JPG

I går var Vinnas öga, svullet, irriterat och det rann tårvätska. Oj oj, ögon ska man vara rädd om. Vinna tittade, men blinkade mkt. Så när jag tittade i ögat så tyckte jag att det va lite skräp, men det var väldigt svårt att avgöra. Så jag började med att spola ur ögat, och fick sen ett tips, tack S!, om en ögonsalva, för torra och irriterade ögon som lägger sig som en skyddande hinna på ögat. Och i morse så såg ögat nästan utan som vanligt :-) Lite svullet och Vinna blinkar lite mer än vanligt, men annars så ser det jättefint ut, så skönt! Och ögonsalvan får hon stå ut med några dagar till!

Och igår tog jag med Tindra ut på en skogstur, jag tänkte plocka lite lingonris som jag ridit förbi tidigare. Så med en kniv i fickan ( skyddad :-) ) och en plastpåse att transportera fynden i red jag iväg. När jag var där i skogen så tyckte jag att lingonriset va så fint där det stod, så jag lämnade kvar det där och red hem, utan några fina skogsfynd. Lite knasigt tyckte jag när jag kom hem, men vi hade en mysig tur Tindra o jag iaf!

Idag så red jag Tindra på ridbanan och hon va jätteduktig! Arbetade mest i trav och Tindra börjar bitvis hitta en väldigt trevlig arbetsform.

Kveikja fick gå en sväng på vägarna. Och om Kveikja kunde prata så skulle hon nog tala om för mig att hon föredrar Maken som ryttare, och inte mig, det blir lite mer jobb när jag sitter på. Men någon gång ibland blir det bra!

Posted in Startsida | Leave a comment

Blandat

IMG_7453.JPG

IMG_7464.JPG

Det är trevligt när det är lite olika saker på gång, det ger energi.
I morse så red vi grannar tillsammans igen, det är trevligt, och jag får veta lite nya ridvägar häromkring och hästarna blir riktigt pigga och roliga att rida.
På em va det dax att fylla på skafferiet för oss tvåbenta, inte alltid så skoj. Men då passade vi på att ta en sväng på julmarknaden i Wadköping, en trevlig julmarknad i en trevlig miljö.
På kvällen var det dax att bege sig till en granne för ett Smyckesparty. Jag själv är väl inte den man kanske förknippar med massa smycken, men värdinnan hade även egenproducerade tvålar, bivaxsalva, hudlotion och lite annat smått och gått, dessutom var det en trevlig stund tillsammans med andra grannar i närområdet och gofika! Ingen dålig kväll med andra ord!

Posted in Startsida | Leave a comment

SIHS

IMG_7435.JPG

IMG_7399.JPG

Så är mitt besök på SIHS, Sweden International Horse Show, avklarad för i år. Arrangemanget är flyttat från Globen till Friends Arena, det är nytt, och några andra saker va också nya, såsom en större mässa, rasmontrar med hästar bredvid. Men det mesta var precis som ”vanligt” och bjöd inte på några stora överraskningar. Islandshästtävlingen som gick av stapeln på fredag em kändes lite lam. Fina hästar, javisst, men tyvärr så försvinner de i de här stora arenorna, hästar kommer inte till sin rätt, synd!

Ett av shownumren va väldigt bra iaf, tycker jag. Det va i från Frankrike och hade en kadrilj med crossmotorcyklar och hästar tillsammans, en otrolig uppvisning!

Men fredagen blir ju en toppendag iaf, hästar och många vänner, både från då och nu, jätteroligt att träffa ”alla”!

I dag har jag suttit i ridhuset på Hemfosa och tittat på när en vän red kurs. Inspirerande och givande, och även fast jag bara satt på läktaren, så kände jag mig glad i bilen hem.

Men sen är det ju skönt att komma hem till maken, och få krypa ner i badet på altan, efter en tripp till Sthlm!

Posted in Startsida | Leave a comment

Spridning

IMG_7393.JPG

Den här bilden la jag ut på FB, jag gillade den, men bildbehandlade inte bilden, utan la bara ut den med texten ”ibland gör solen det där lilla extra” Det va många som snabbt gillade bilden och straxt fick jag en trevlig förfrågan om de fick lägga ut den på Svenska Islandshästförbundets FBsida, och självklart! det är ju bara kul! Väl där så fick jag en ny förfrågan om de fick använda den i SIFs monter nu på SIHS på Friends, och självklart, det är ju bara kul!

Men det blir så tydligt att spridningen på nätet är extrem snabb! I det här fallet va det ju bara roligt!

Men, det finns en baksida med det hela också. Ibland används bilder och information i ett felaktigt syfte, så, det är nog bra om man tänker två varv innan man publicerar och VAD man publicerar. I min närhet så finns det även de med dålig erfarenhet av spridning på nätet, tyvärr. Och frågar man en ungdom så har de själva eller någon kompis blivit utsatt, och då är det ju inte så roligt längre.

Men den här gången va det bara roligt och positivt med en så snabb spridning av min bild, tagen med mobilen. :-)

Posted in Startsida | Leave a comment