Avelsbedömningen fortsätter

  

  
Nu är Vinna veterinärbesiktad, alla mått är mätta, hon är 138 cm hög, och sen är hon visad extriört och fick 8.13 totalt. Vilket gjorde att jag fick tårar av glädje i ögonen. Älskade häst! 

 

Posted in Startsida | Leave a comment

På väg mot Avelsbedömningen!

   
    
   
I dag drog det igång på riktigt, resan mot en avelsvisning av Vinna. 

Dagen började riktigt tidigt, vi åkte från Örebro till Segersäng i Nynäshamn. Där hämtade vi Vinna, och ett annat sto som också ska bedömas, och körde sedan till Romme, Borlänge. Elli, som ska visa Vinna och sju stycken hästar till, började, så snart incheckningen var klar, börja rida hästarna. När Vinna var riden så tog jag hand om henne själv, det innebär en helkroppsschamponering, inoljning av hovar och lite pälsglans i man och svans. 

I morgon är det dax för veterinärbesiktning och extriörbedömning, så då drar det igång på allvar. Nu är jag inte nervös längre utan tycker bara att det ska bli skoj, och bara av det, så blir det bara riktigt skoj!

Posted in Startsida | Leave a comment

Fina dagar! 

 

Vilka fina dagar och kvällar det har varit en period nu, underbart!

Vi jobbar på som sjutton med staketen och gräsklippning, det gäller ju att passa på, men viljan är är ibland starkare än orken, så det gäller att vilja lagom, det är ju en dag i morgon också! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Stanley Cup-pokal

   

 

   

 
Efter att jag varit hos Vinna så skulle maken och jag ut och äta tillsammans med några goda vänner. Vi valde Häringe slott som det är en underbar miljö att vistas i och brukar bjuda på god mat också. När vi satt som bäst och skulle beställa kom kom en säkerhetsvakt med 2 killar och en Pokal förbi. Stanley Cup-pokalen! Ingen i vårt sällskap är speciellt hockeyintresserade, men, med lite stöd av bland annat mina söner som är idrottsjournalister, insåg vi vad vi hamnat i, och hade en trevlig kväll i skuggan av den fina, hyllade, pokalen och 2 av de spelarna som var med vann hem den! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Avelsvisningen av Vinna

   

I går var jag hos Vinna. Åh, vad hon är saknad här hemma! När jag kom till Segersgården så skulle precis Elli ta ut henne på ett pass, så jag fick möjlighet att se Vinna både på banan och i pass, jätteroligt! 

Efter att Elli ridit så badade jag Vinna, för att därefter försöka att dela manen inför visningen. Det tog sin lilla tid, och arbetsställningen kanske inte är den mest optimala, även om Vinna stod med sänkt huvud och blixt stilla, men det är ju många små tofsar som ska göras. Helt nöjd är jag inte, det kunde nog ha blivit ännu lite rakare bena, men, det är ju inte ens säkert att den kommer att ligga kvar, Vinna har ju inte så kraftig man, så vi får se hur det blir. Men nu har jag försökt i alla fall! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Dragning av eltråd

 
  
Nu har vi börjat att dra ny eltråd i den fösta hagen, bra, men det är lite arbete kvar både med den hagen och med de andra, men snart så! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Fredagsmys

 

I dag är det fredagskväll och vårt fredagsmys tillbringade vi i hagen med att maken tvättade stolpar och jag gick efter och målade. Vädret va verkligen perfekt för ändamålet! Inte för varmt eller kallt, ingen blåst och ändå inga insekter :-) Så vi hoppade över att åka in till Örebro för att lyssna på Sven-Ingvars och fick på så vis allt färdigmålat. Faktiskt hur bra som helst!  Bra fredagsmys!

Posted in Startsida | Leave a comment

Örebro 750 år!

   
    

Den här veckan firar Örebro 750 år med buller och bång! 
Det är massor som händer och i princip allt är gratis.

Vi var själva och lyssnade på Uno Svenningsson och Patrik Isaksson en kväll och nästa var vi inne igen på Lotta Engberg med gäster. Det har inte bara varit artister, det har varit dans, idrott & hälsa, kultur, motor och massa annat. Väldigt fint ordnat och vädret har ju varit kanon, och det hjälper ju gärna till, för att göra det där lilla extra.

Posted in Startsida | Leave a comment

Hemma igen! 

  
Lång nattresa hem efter WM gjorde att måndagen gick i ett långsamt tempo. Packa upp och tvätta var väl det som blev gjort.

Men sen var det ju äntligen dax att ta tag i mina hästar här hemma. Både Tindra och Kveikja behövdes skos, och det blev gjort på tisdagen och onsdagen. Så nu har tjejerna fina hovar igen :-)  

Borta bra, men hemma är faktiskt bäst! 

Posted in Startsida | Leave a comment

WM i Herning

   

Söndag till söndag var jag i Herning tillsammans med min vänner. En vecka som gick väldigt fort! Vi hade hyrt en husvagn med förtält på plats, allt fungerade finfint och och vi slapp köra med husvagn dit och tillbaka, vilket var väldigt bekvämt. 

Dagarna har bara rusat i väg och det har hela tiden varit något på gång som man inte vill missa, och det gör man ju också, ibland behöver men ju äta.

Den nedre bilden är på Moa Runnquist när hon gjorde sitt snabba passlöp och tog WM-Guld! Imponerande! 

Sammanfattningsvis så är det bara att konstatera, vilka fina hästar det finns! 

Posted in Startsida | Leave a comment