I Takt

        

Oj, nu har jag varit i otakt med Bloggen igen! Men det har varit desto mer takt av olika slag! 

Månd-onsdag var jag och Vinna på kurs på Segersgården, roligt, svårt och utmanande, men det går framåt! Erlingur Erlingsson red hästarna dag 1, dag 2 och 3 red vi själva. Planen är fortfarande att Erlingur ska visa Vinna sista helgen i aug, hu så nervöst! Takten är bra med Vinna behöver lite mer fart i bakbenen, bara att jobba vidare! 

När jag kom hem på onsdagen var son med familj här och på torsdagen kom ytterligare en småbarnfamilj hit, så då var vi 6 vuxna och två underbara ettåringar, oj vad de är gulliga! Men det blir ju en helt annan takt än när maken och jag är hemma själva, så klart! 

På fredagkvällen var det det dax för fyra av oss att åka och lyssna på Ulf Lundell, O la la va bra! Så kul att se att hans gamla takter sitter i, det blev en toppenkväll!

På lördagen åkte småbarnsfamiljerna hem, så tråkigt, men vi ses ju snart igen, som tur är! På kvällen åkte maken och jag återigen in till Örebro, nu för att lyssna på Jerimias band, Pugh Rogerfält och Sator. Jag är inte något fan av något av banden, men både Jerimias band och Pugh hade bra spelningar och väldigt medryckande spelningar. Sator kanske inte var ett band som jag skulle gå och lyssna på igen, men, bra takt och visst är det ändå roligt att se band live!

Söndagen avslutade vi i Axbergs kyrka med en sommarkonsert med Clara och Robert Schumann samt Johannes Brahms musik. Musiken framfördes av bla Paul och Ingrid Morgan. Andra takter än de tidigare konserterna men en väldigt trevlig stund som jag inte har velat missat! 

Vinna har jag, fast det varit så mkt annat, prioriterat att rida. På ridbanan har det gått sådär, men en av dagarna när jag red ut , så hade vi ett väldigt bra pass, där vi, oavsett tempo, klarade att ha en bra takt! Ett ridpass som jag lever länge på! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Nya stolpar till ridbanan

 
Nu är alla stolparna runt ridbanan på plats, jätteroligt! Och dessutom, när grävmaskinen ändå var inne på ridbanan, så fick vi hjälp med att jämna ut ridbanan i hörnen, toppen! Nu ska vi börja med att ha band runt, som staket,  men så småningom är tanken att det ska bli träreglar runt hela ridbanan, men det får lov att vänta lite, man kan inte göra allt på en gång, men lite i taget kan vara gott nog! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Basal kroppskännedom

I dag arrangerade Hrimfaxi en kurs i Basal kroppskännedom. Roligt, inspirerande och väldigt tänkvärt. Marianne, som höll i kursen och som har har arbetat med BK i många år,  kopplade direkt ihop BK med ridningen. Vi fick göra övningar som kunde påverka våra hästar direkt, spännande! Vi fick en presentation av en övning, sen provade vi och Marianne hjälpte oss på rätt spår, sen var det dax för en ny övning :-)

När vi arbetat klart med hästarna, så ställde vi hästarna i de små hagar som finns vid banan, och tog en fika. Sen avslutade dagen med att få med oss några övningar utan häst.

Här kan du, om du är intresserad, läsa mer vad BK är;

http://www.ibk.nu/vad-ar-bk/

Posted in Startsida | Leave a comment

Byta stolpar

        

Idag har det hänt! Vi har bytt stolpar på ridbana. Och tack vara en god granne, med fin maskin :-) så gick det på ett par timmar. Och det blev jättebra! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Lata dagar?

 

Än är det inte dax för några lata dagar för oss, utan hästarna, och då framförallt Vinna tränas för fullt. Själv har jag, med väldigt lätta vikter, börjat styrketräna för att på så vis försöka hålla kroppen igång, skoj?, nja, sådär, men väldigt nödvändigt för mig.

Men våra katter kråmar sig gärna nu när solen tittar fram, och värmer :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Händer och sker

   

  

 

Det händer ju alltid saker, även med händer, och mina blir just nu väldigt smutsiga av att smörja in lite mjukgörande och insektsdämpande salva på hästarna. Och visst hjälper det lite, Vinna var ganska biten på insidan av bakbenen, och runt juvren, men det lugnade ner sig efter en salvomgång.

Och det händer ju oftast alltid något när man rider :-) idag när jag kom på en liten väg så stod en baklastare och gick med en säck för gödning hängandes, fladdrandes, där jag skulle rida. Vinna är inte rädd för dina synintryck men gillar inte ljud, och traktorer låter. Så första gången jag gick förbi spände Vinna sig lite men efter att ha fått gå fram och tillbaka några gånger så var det borta, bra att passa på med lite miljöträning när det dyker upp. 

Utemiljön är, i mina ögon, helt fantastisk just nu. Så det är bara att öppna ögonen och njuta så mycket som man bara hinner med, underbart! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Nyskodda

 
3 dagar och 3 hästar är nu nyskodda. Det va inga konstighet med någon av hästarnas hovar, skönt, för, inga hovar ingen häst!

Posted in Startsida | Leave a comment

Själen och syftet med dressyr – på 4 minuter och 11 sekunder, hittat på FB

På webben cirkulerar det ju snabbt och där finns det både bra och mindre bra saker. Det här klippet tyckte jag om, titta gärna, väldigt bra beskrivet!

Själen och syftet med dressyr – på 4 minuter och 11 sekunder

Här är en länken dit;

https://youtu.be/ozKSp547sBk

Posted in Startsida | Leave a comment

Blåst

I dag har det blåst rejält här i Örebro. På morgonen när jag var i väg med Kveikja till hovslagaren, så att hon fick nya skor, då fick jag lov att köra sakta, så vinden inte skulle ta tag i transporten, och när jag skulle lasta, så rörde sig både bakbommar och mellanvägg rejält.

På kvällen var jag iväg och hade lektioner i Vintrosa, hästar och ryttare var duktiga i den hårda vinden, men jag va ganska trött och torr i halsen efter att ha försökt att överösta vinden. Och på den stunden jag var borta hade ett stort träd lagt sig över gamla E18, men det gick att komma förbi, så jag kom hem som jag skulle :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Mors Dag

 

   

I dag är det Mors Dag! 

Är det något att fira?, kanske, kanske inte, det är ju något man måste välja själv.  Men att ge någon lite extra god uppmärksamhet är väl aldrig fel! Så stort och varmt Grattis till alla mammor idag! Men det största och varmaste Grattis går såklart till min egen mamma, Kerstin, hon är en toppenmamma på alla sätt! Vilken tur jag har haft som fick just henne till mor! :-D

I dag var det  travarbete på schemat för Vinna. Ha ha, undra om det va hon eller jag som va mest slut när jag slutade rida, jag tror nog att det va jag, Vinna verkade helt oberörd :-) och det va inte jag, jag va slut! Lättridning, lättridning, ja det kanske inte är så jag rider mest ;-) och det märktes i kroppen, men när jag slutade så var Vinna riktigt duktig, bra att avsluta passet så! 

Posted in Startsida | Leave a comment