Inte i fas

  
NU, blommar en av mina julblommor, kanske inte som det va tänkt, men fina iaf. 

Vare sig Vinna eller jag är riktigt igång som vi borde. Vinna är lite för rund för att jag ridit för sällan. Jag rider för sällan för att min kropp säger ifrån. Så nu får vi sakta försöka sätta fart igen, vi har  redan börjat nu när det har varit lite varmare. Och så måste jag försöka att sätta realistiska mål, så att vi någon gång kommer i fas med vad jag önskar OCH vad jag klarar av. Inte lätt, men ett mål iaf! 

Posted in Startsida | Leave a comment

Konsertbesök

   
  
I helgen har vi varit och lyssnat på Petra Marklund. Konserten skulle ha spelats i november men blev framflyttad, vi hade köpt våra biljetter i god tid och hade så biljetter på 1:a raden, precis rakt nedanför scenen. Nu är kanske inte Petra Marklund artist nr 1 för mig, men det blev en riktigt bra och trevlig kväll. Det är ju väldigt roligt att lyssna på musik live även om jag inte känner igen alla låtar. 

Posted in Startsida | Leave a comment

Snäll, eller dumdristig ;-)

 

Maken och jag skulle rida en sväng i fredags. Efter ca 300 m tyckte maken att det inte gick så bra med Kveikja. Hm, det kan beror på att maken inte har någon ridutbildning att tala om i bagaget och då är det ju svårt att veta vilka verktyg som behövs för att ridturen ska bli bättre. Så jag föreslog ett byte av häst, så maken skulle få något annat att relatera till. Hästbytet skulle bara vara en bit, så skulle vi byta tillbaka sen, men, så blev det inte. Maken sken som en sol, då får man passa på ;-) , Vinna skötte sig bra och jag fick jobba rejält med Kveikja. Så frågan är, var jag snäll eller bara dumdristig som såg till att jag fick mer att göra? Hi hi

Posted in Startsida | Leave a comment

Byte av hovslagare

  
Ibland fungerar det bara bra, och då gäller det att passa på och följa med.

Min hovslagare är sjuk, väldigt  sjuk, typ influensa, och är liggandes. Jag har flera av mina vänner som också varit sjuka i typ influensa och varit rackarns dåliga. Och när man blir så sjuk, med hög feber, så tar det ofta ett bra tag innan krafterna är tillbaka till 100%, och det är nog dessutom lite bra att vara rädd om sig när man är på väg att tillfriskna så att man inte råkar ut för bakslag. Och jag kan tänka mig att vara orkeslös som hovslagare, stå upp o ner i kalla stall och kanske lirka med en häst som inte är med på banan,  ingen bra kombination. 

Men, nu har jag, och har haft förut också, turen att ha en bra hovslagare. När jag ringde förra veckan och skulle boka tid så fick reda på att han va sjuk, och vi kom överens om att jag skulle återkomma den här veckan, då visste han nog inte att han skulle bli så däckad, fy! 

Och vad händer, jo jag får ett samtal, jag hinner inte själv ringa upp, om att de fixat en annan hovslagare, så inom loppet av ett dygn så fick jag hem en trevlig och duktig hovslagare, perfekt!, och själv hade jag ju inte lyft ett finger mer än svarat i telefon 2 gånger. Små saker kan tyckas, men ändå värdefulla och som visar på omtanke. Det gillas skarpt! 

Så även om det bara är ett byte av hovslagare för den här gången, så står de båda två högt i kurs hos mig. För jag är övertygad om, att jag även i fortsättningen, kan ha båda två till mina hästar, om det kör ihop sig igen. Väldigt bra faktiskt!

Posted in Startsida | Leave a comment

Spetsade öron

  
I dag red jag samma sväng som vi red i går med grannarna. I går var Vinna väldigt spänd, så jag ville se hur Vinna var idag, när jag red själv, och för att jämföra så red jag samma väg. Lite bättre, ja visst, men Vinna gick med spetsade öron och hela tiden frustande de 8 km som rundan var. Det gjorde det svårt att få en lösgjord häst idag, men imorgon kanske? :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Nya priser 2016


Fr.o.m. 1 januari har jag höjt lektionspriset.                                                               Lektionspriset för en enstaka lektion har legat på samma nivå sedan jag flyttade hit till Örebro i april-10, så nu är det dax.

Det här gäller fr.o.m. 1 jan 2016;

Privatlektion 45 min, 400:-/st

Två ekipage, 60 min, 300:-/st ( ni kan rida 30 min var om ni vill)

Tre ekipage eller fler, 60 min, 250:/st

Alla priser är inkl 6% moms

Resekostnader tillkommer med 20:-/ mil för resor längre än 3 mil.

Hoppas vi ses! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Ett 1:a vårtecken

  
Jag måste erkänna, visst längtar jag lite efter våren. Och alla tecken på att våren är på väg tar jag emot med glädje, eller, nja, kanske inte precis alla. Men den första borsten full med hästhår ger ändå en fingervisning om att vi är på väg åt rätt håll, och det är toppen!

Något annat som också var toppen var vännens 50-års fest i Haninge i helgen, festen gick i ett Karibiskt tema, mysigt så här i januari. Resan hem mitt i natten va kanske inte fullt lika mysig eftersom att väglaget va riktigt dåligt, runt nollan och nysnö gjorde att vi fick köra försiktigt, och hem kom vi, även om det tog lite längre tid än planerat. ”Arrive alive” stod det på stora skyltar i Florida när jag var där för länge sedan, och det gjorde visst ordentligt intryck på mig eftersom det fortfarande sitter kvar. Och då, mitt i natten, i det väglaget, så kändes det väldigt långt till det 1:a, riktiga vårtecknet, men det vet jag ju ändå kommer, så småningom. 

Och idag blev det en vinterritt tillsammans med grannarna. Alla hästarna, 6 st, va jättepigga, Vinna va faktiskt tom spänd, så som jag inte kan komma ihåg att hon någonsin har varit förut. Varför? Jag vet faktiskt inte, det blåste, ramlade snö från taken på hus vi red förbi, och visst, Vinna brukar inte vara oberörd, men som han va idag brukar hon deffinitivt inte vara. Ny dag i morgon! :-)

Posted in Startsida | Leave a comment

Bara vitt

   
   
I dag hade temperaturen stigit lite igen, skönt, då vågade jag mig ut en sväng med Vinna. Idag var det som att rida omkring i mjölk och kontrasten från den vackra dagen igår blir väldigt påtaglig.

Men Vinna va pigg och var med på att allt såg lite annorlunda ut idag, men när grannen, skottade snö och knappt syntes i det vita, då gick det någon gräns, då va hon visst bara tvungen att bli lite skeptisk :-)

  

Posted in Startsida | Leave a comment

Bra isolering

  
Att pälsen har en väldigt bra isolerande förmåga får jag dagliga bevis på nu när det är så kallt! -18 igen, burr! Jag håller mig inne så mycket som möjligt och ute är det nästan oslagbart vackert, dålig kombo, men, jag får titta extra mkt när jag väl går ut.

  
 

Posted in Startsida | Leave a comment

Selfie

   

I dag gick det lite lättare för mig att vara ute, ”bara” -8 och en fantastiskt vacker vinterdag ute!

Så en tur på Vinna va ett måste! I mitten på ridturen satt jag av för att föreviga den fina dagen och såg då framför mig en bild på mig och Vinna med blå himmel och ett vackert vinterlandskap, men men, nu blev det inte riktigt så! Ha ha Det som fick plats i bild va mina runda röda kinder, en liten del av Vinna, och lite blå himmel, det vackra landskapet kom inte med alls. Eftersom ljuset var så starkt så fanns det inte någon möjlighet att se vad som skulle komma med på bilden, det va bara att chansa. Det är inte alltid det blir som det va tänkt, men det kan ju bli roligt i alla fall! 

 

 

Posted in Startsida | Leave a comment