Hemma igen! 


Äntligen! Idag var vi och hämtade hem hästarna igen. En dräktig Vinna som redan är rund om magen 😉 Vinna har gått upp massor på de 46 dygn hon varit borta. Tyvärr är ju Vinna den sortens häst som blir tjock bara av att titta på färgen grönt så nu gäller det att skynda långsamt med att få tillbaka en hälsosam vikt på henne igen. Det bästa är ju motion tillsammans med en väl avvägd foderstat, men eftersom jag inte tänker börja rida förän 40+ dygn in i dräktigheten, så kommer nog resultatet inte bli så synligt på en gång utan ta sin tid.

Kveikja, som varit sällskap till Vinna, är i väldigt fint hull, så det är milsvid skillnad hur de tillgodogör sig betet. Och det är bara att inse, även fast de har begränsat Vinnas bete, hon har stått inne på nätterna och gått på magert bete på dagarna, så får hon i sig för mycket. Det går med andra ord inte att begränsa Vinnas bete, alltså, kan hon inte gå på bete. Enkel matematik, men faktiskt inte helt lätt, det är ju mycket som är i färgen grönt nu på sommarhalvåret, fint men ohälsosamt för vissa, men vem har sagt att livet är rättvist? 🙂

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

DRÄKTIG!


Vinna är dräktig med Glitnir frá Eikarbrekku! Jag fick ett sms i morse och blev såklart jätteglad! 

Bilden överst är på Glitnir och Elsa nu på SM 2016. Bilden på Vinna är när hon visades på Romme förra hösten av Erlingur Erlingsson.

Det kan hända mkt innan det står ett föl på marken, hag vet, men, idag tänker jag bara vara glad och lycklig! <3

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Stallstädning


Idag började jag med den årliga storstädningen av stallet. Och i år passar jag på när maken har semester, det kanske inte är semester för honom, men för mig  är det väldigt god hjälp, jag hade inte fixat det själv, mina krafter inte är tillbaka än. Men nu när vi va två som hjälptes åt så gick det väldigt fort och blev rent och fin, och när det torkat ska jag bättra med färg där det behövs, sen är det sadelkammarens tur. 

Och jag har inte hört något om Vinna än, vet inte vilken dag hon ska ultraljudas på, så jag väntar spänt på att höra hur det ser ut, dräktig/inte dräktig, men försöker ändå hålla förväntningarna låga.  

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Längtar 


Här är det fortfarande inga hästar hemma 😉

Och jag saknar dem otroligt mkt, men, och det är ett försiktigt men, så kanske kanske kan de komma hem snart. För det är i den här veckan, som börjar i morgon, som Vinna ska ultraljudas. Och då, om Vinna skulle vara dräktig, så åker jag direkt och hämtar hem båda två. Så i morgon är planen att börja sommarstäda stallet, det ska ju vara nystädat när damerna kommer hem 🙂 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Andra hästar


Det är Medeltidsdagar i Wadköping den här helgen, det är verkligen mycket aktiviteter som händer runt om i landet nu, roligt. Gillar man bilar kan man ju ta sig till Västerås och gillar man Islandshästar till Norrköping och gillar man medeltiden och riddare ska man åka till Örebro. Maken och jag tog oss iaf in till Örebro och tittade på riddarspelen, det är spännande att titta på vad andra gör med sina hästar, för visst va det hästar där, finns det något annat som är intressant? 😜 hi hi

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En dag på Noradagarna


På fredagen blev det en väldigt mysig dag tillsammans med med min ena syster och delar av hennes familj. Vi möttes i den gulliga staden Nora, och spenderade några timmar där. Sen tog vi färjan över till ”ön” där vi spelade minigolf och gick på trollstigen, sen avslutade vi dagen hemma hos oss. En enkel men jättehärlig dag i sommarens och familjens tecken😊

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

SM Islandshästar 2016

Det blev två dagars besök på SM för mig i år. På onsdagen tittade vi på T1 uttagningen och på torsdagen tittade vi på F1 uttagningen där vi höll lite extra tummar för Glitnir, som Vinna är betäckt med nu, och som är pappa till den vackre Skúr från Ornö som föddes 18 juni i år. 


Det gick bra för Elsa och Glitnir, de ligger i B-final😃 och det är de som är på bilderna ovan, inte fölbilden såklart, den är på vackre Skúr 😍

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

En semestertripp


Semester och vi har inga stora planer på G utan planerar att göra så lite som möjligt men ändå hitta på något när andan faller på. Vi hade pratat lite löst om en båtresa innan och det va något vi slog till på, så det blev en tripp till Helsinfors. Båtresorna bjuder väl inte på några direkta överraskningar, men, trevligt lugnt & mysigt och det var det vi var ute efter. Vi åt god mat, vandrade några timmar i Helsingfors och badade samt tittade på fotboll, Island-Frankrike, på vägen hem. Ett trevligt miljöombyte! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Sommarlov

Vinna är betäckt!! Så nu tar det till andra veckan i juli innan det går att ultraljuda och se om Vinna blev dräktig. Spännande, även om jag försöker skruva ner förväntningarna lite.

Och vi tvåbenta har varit i Göteborg och sett Bruce, lika bra som de andra gångerna jag sett honom, det är verkligen super!!

Innan vi lämnade Göteborg tog vi en tur på Liseberg och åkte deras Berg- och dalbana Helix. Ha ha, det va en också en upplevelse, riktigt roligt faktiskt! Men vilka krafter! Både maken och jag va lite omskakade när vi väl kom ner igen, och om jag har tur, så kanske min tunntarm hoppade rätt      igen 😉 Jag tänker iaf göra allt jag kan för att försöka få så mycket positivt till mig jag bara kan, magen är inte frisk än, och alla vårens dygn på sjukhus behöver vägas upp i det fria 😀

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Imponerad och Glad


I fredags så åkte vi till Sthlm för att fira att min barndomsväns dotter tog sin läkarexamen. Hon har verkligen imponerande den tjejen! Innan hon gick ut grundskolan sa hon att hon skulle bli läkare. Sagt och gjort, gymnasiet togs med bästa betyg och hon blev direkt antagen till läkarlinjen, men i fel stad, så då väntade hon en termin, och kom in i Sthlm. Och nu tog hon sin examen i går. Jag är imponerad av en sådan målmedvetenhet i så tidiga år, och att sedan genomföra det, det är i mina ögon väldigt strongt. Men det som mest imponerar är den fina personen som hon är, vilken tjej! 

Vi stannande kvar i Sthlm, i Huddinge hos mamma, och gav oss av in till Kungsan idag där vi både kunde se Sthlm maraton och vimla runt på ”smaka på Sthlm”.

Och det är fler som imponerar! Alla dessa som sprang Stockholm maraton idag, mamma mia! Vissa imponerar lite mer, visst, de som springer fort, eliten, är ju så klart jätteduktiga, men, alla de här andra, som har som mål att genomföra ett maraton. De tränar hårt, och de flesta genomför det också, det är imponerande! Min pappa sprang ett antal maraton högt upp i ålder, så jag är lite insatt i vilken träning och uppladdning som behövs, och jag skulle aldrig ge mig på det själv!

Så i solen, och bland många vänner som dök upp, tillbringade vi ett antal timmar där i Kungsan. Jättemysigt! Och jag kände mig riktigt glad när vi tog bilen hemåt, lite svältfödd på socialt umgänge efter den här våren, så blir det ju så väldigt tydligt att det är underbart med vänner! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar