Kräftor, fjäril & fiskar


Grannen har en stor damm med väldigt många fiskar i. Så när barn och barnbarn är här så passar jag på att fråga om vi inte kan få hälsa lite på fiskarna, vilket vi får, och jag blir nog gladast. Jag vet inte varför men det är så himla roligt när alla fiskarna kommer i raketfart och kommer upp till ytan för att tigga lite mat. När vi utfodrade fiskarna sist så passade även dammens andra invånare på att komma fram och äta, kräftorna, och några var riktigt stora. Så på ena bilden ses kräftan och fisken på var sin sida om stenen. 

När vi kom hem från fiskarna så satt det en fin fjäril på vår ytterdörr, härligt med olika djur, men, häst är ändå bäst!!! 😃

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Semester


Semester! Oavsett väder så är det väl toppen med lite ledighet för de som arbetar, och nu har maken haft ledigt ett par veckor och vi har tillsammans gjort lite smått & gott, trevligt!

Jag var tillsammans med mina vänner på SM fred-sönd, alltid roligt! I år provades det att ha betydligt fler klasser, och det ska bli spännande att se vad utvärderingen säger om det.

Men det roligaste av allt, faktiskt nästan ofattbart, fast jag bara står vid sidan om, är att vännen, Susanne Åkervalls häst, Victoria från Solbacken är uttagen till WM i Nederländerna i augusti i klassen ston 7 år och äldre. Det är så ofantligt roligt för Susanne att jag knappt finner ord, Grattis vännen!! 

Maken och jag lånade husvagn av grannarna och åkte först förbi Karlstad för att hälsa på Vinna och Vals, som mådde toppen! Men ingen betäckning då, men nu har Vinna och Þeyr fixat till det, så nu är det bara att hålla tummarna. Maken och jag åkte iaf med husvagnen till en camping nära Läckö slott. Därifrån cyklade vi och besökte slottet, vilken underbar miljö det var i de trakterna. Vi var bara borta i två nätter men kändes som en riktig lång ledighet. På hemväg stannade vi till i Lidköping och gick på Rörstrands museet, trevligt! 

Sen har en kompis fått ett föl i Haninge, och då vill jag ju såklart hälsa på den 😊 

Men så ska vi ju inte glömma att det finns massor att göra hemma, både småplock och lite större projekt, det är väl endel av det man väljer när man väljer att bo som vi gör, på gott och ont. 

Men vi har också åkt in till Örebro för att gå på Titanic utställningen och för att titta lite på konsten som finns runt om i Örebro nu, Open Art, vissa saker faller mig mer i smaken än andra, men vad sägs om flera tusen stolar i en stor cirkel ?! 😊

Nu är iaf makens semester slut för den här perioden, men inte sommaren🌞 och jag har ett WM att se fram emot att få åka till 😍, men också att få fortsätta jakten på att få ordning på min hälsa, men det är faktiskt roligare att ha roligt medans jag väntar på att på att bli friskare😃

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Arbete hemma och borta


Har man inte en traktor eller en fyrhjuling så får man använda det man har, och, det är vår bil. En stor del av en gran hade blåst ner och den var alldeles för stor att dra för hand, men med bilen gick det jättebra! 

På em var det fix & röj nere på Hrimfaxi’s ovalbana i Kumla. Det skulle röjas gräs. Så maken och jag packade in vår röjsåg och åkte ner till banan. Maken kämpade på med röjsågen runt ovalbana, colleting ring och lite andra ytor, jag gick efter och krattade bort gräset som flög in på banan. Det är tungt att köra, men den är kraftfull, så jag var lite hemligt imponerad av maken som körde på så länge, heja! ❤️

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Utanför min zon


I går var vi och såg på Örebro Black Knights, American football i Örebro. Det va semifinal och de vann så nu blir det SM-final nästa helg för dom, Heja Heja! Det här är kanske inte mitt val av sport, långt utanför min vanliga zon faktiskt, och en sport som för mig har en del krångliga regler, med andra ord, jag har svårt att se och veta vad som är bra och dåligt. Men vi hade några väldigt trevliga timmar på restaurangen på Behrn Arena tillsammans med några vänner vars son spelar i laget. Och det är väl så det många gånger går till, man hänger med någon som gör något man själv inte gör, och hux flux är man en erfarenhet rikare. 😃 Nu måste jag erkänna, jag är inte fast i American football, men, jag har varit på ett par matcher och det är inte hästrelaterat, så lite utanför min zon är det allt😃

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Fotografiska


Nu, när Vinna och Vals är i Karlstad (vi har inte hört något än), passade vi på att ta några dagar i Sthlm. Det är ofta ett rasande tempo när vi är där, vi vill ju hinna träffa så många av våra vänner vi bara kan, men utan att stressa, en svår balansgång. Den här gången hann vi träffa några av våra vänner och dessutom ett besök, tillsammans med en vän, på Fotografiska där utställningen Like a  Horse just nu pågår.  Många väldigt fina bilder, några som jag upplever som mindre bra och några som jag inte förstår alls. Men så ska det ju vara, vi tycker olika! 

Bildserien ovan gillade jag ju, såklart! 10, 30, 65 och 85 dygn av ett embryo/foster. 


Den här bilden har jag tagit, högarna som låg på flera ställen var guldfärgade, och det är dom inte här hemma.  

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Þeyr


I går så var det dax att köra Vinna & Vals till hingsten Þeyr frá Prestsbæ. Det känns alltid lite när jag ska köra iväg mina hästar och överlåta dem i någon annans vård. Men, först gick det jättebra att lasta, sen gick det toppen att köra, väldigt bra med kameran, då såg vi ju att det va lugnt i släpet hela tiden, och, när vi kom fram, så så kändes det väldigt bra att lämna. Vinna & Vals fick en egen, lite mindre, hage med lite mat i, så jag behövde inte släppa ihop dom med andra ston och jag känner mig inte orolig att hon kommer att äta för mycket, och då släppte det jag känt mig osäker för. 

Så nu är vi tillbaka till ruta ett igen, brunst, betäckning och dräktighet, bara att hålla tummarna att allt fungerar i år igen ❤️

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Besök


Idag var mamma och Peter här och hälsade på, jättemysigt! Det va länge sedan, det är ju oftast jag och maken som åker till Sthlm i olika ärenden  och då passar vi ju på att träffa mamma & Peter då. Men idag kom dom, dom var ju såklart nyfikna och ville hälsa på Vals. Och han gick igenom nålsögat ytterligare en gång, han blev mer än väl godkänd 😃 Inga kritiska röster har hörts, mer än över färgen, men man vänjer sig, och vi tycker att han är helt underbar❤️

Det har verkligen varit väldigt roligt med alla, grannar, vänner och släkt mfl , som varit här för att hälsa Vals välkommen hit till oss. Men nu  börjar den perioden lida mot sitt slut, nu är det bara några dagar tills det är dax för att åka iväg med mamma Vinna till hingsten Þeyr, så snart börjar vi om från början, hoppas att hon blir dräktig osv, väldigt spännande! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Vals tränar


Idag har jag satt på en alldeles för stor grimma och lyft alla fyra benen på Vals. Allt gick riktigt bra, men jag ska köpa en grimma som passar lite bättre. Det sägs att man inte ska hålla på med föl, men, jag tror att just de två sakerna är bra att göra, sen att låta fölet hoppa upp i knät, nafsa eller sparka är däremot förbjudet! Och tiden går fort, och snart är det dax för första gången med hovslagaren, och då kan det ju vara bra att ha tränat på det innan, träning ger ju oftast positiva effekter 😃

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Kamera i hästtransporten


I dag blev backkameran från Biltema, som också har fått vara fölvaktskamera, monterad och inkopplad i släpet. Den fungerar så här långt alldeles utmärkt och det känns skönt att ha lite extra koll när vi ska köra Vinna och Vals tillsammans. 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar

Vals, nu två veckor


Oj oj vad tiden rusar iväg! Igår blev Vals 14 dagar och det börjar snart bli dax att köra iväg Vinna och Vals till Þeyr frá Prestsbæ, som står i Karlstad hos sin ägare Frida Dahlén, och som ska bli Vinnas hingst i år.  Det ska bli spännande!  Þeyr frá Prestsbæ, bed. till 8.46, är e. Aron frá Strandarhövði, som också är pappa till fantastiska Oliver frá Kvistum.  Þeyr frá Prestsbæ är u.Þoka frá Hóum som också är mamma till världens nu högst bedömda islandshäst, någonsin, Þórálfur frá Prestsbæ, bed till 8.94! Þórálfur fick sin fantastiska bedömning första dagarna i juni i år, så det är helt nytt. Det är Inga och Ingar Mattson Jensen från Karlstad, Prästgårdens islandshästar, som både har avel här i Sverige och på på Island,  Prestsbæ. De är de som fött upp Þeyr och  Þórálfur och många många fler otroligt fina hästar, vilka fantastiska framgångar de har haft, det är bara att ta av sig hatten och Gratulera! 

Publicerat i Startsida | Lämna en kommentar